Lumea și tehnologia evoluează rapid, iar webdesign-ul trebuie să țină pasul cu toate aceste schimbări. Știi deja că scopul nostru este să oferim clienților site-uri originale, personalizate pentru nișa lor și cu cele mai inovative tehnologii implementate la zi. De aceea, noi suntem la curent cu toate schimbările din industria IT&C, iar în acest articol marca AdsLeaders îți spunem și ție care sunt TOP 5 tendințe în webdesign pentru anul acesta!
TOP 5 tendințeîn webdesign pentru anul acesta
Iată care sunt cele mai importante tendințe în webdesign anul acesta:
1. Mai multă joacă, mai puțin design monoton și banal
Chiar înainte ca evenimentele de pe scena mondială să genereze o tiradă nesfârșită de știri sumbre, venise deja sfârșitul pentru design-urile plictisitoare, corporative și banale. Vremea site-urilor cu o tema predefinită instalată (temă folosită de alte sute sau mii de site-uri) a apus. Din fericire.
Am adăugat nuanțe și texturi în design, am adăugat personalitate fiecărui site în parte, am îmbrățișat umorul și joaca în webdesign. Așa ne-am ajutat clienții să se diferențieze drastic de concurența monotonă, să își creeze un brand și o identitate în mintea consumatorilor.
Tendința aceasta spre mai multă joacă și originalitate și mai puțin design monoton și banal se va menține și se va accentua în acest an. Așadar, dacă acum începi cu un site de la zero, este bine să încerci să te diferențiezi cât mai mult de concurență și să fii cât mai original. În oceanul de pești gri, fii tu coralul care iese în evidență!
2. Nuanțele de verde și neon predomină în webdesign
Experiența noastră în lucrul cu companii de diverse dimensiuni și orientate pe diverse nișe ne arată că oamenii reacționează anul acesta la nuanțele de verde. Poate și îngrijorările de factură ecologistă au un impact. Cert este că verdele pare a fi culoarea predominantă în webdesign anul acesta atât în România, cât și la nivel internațional.
Aceasta este o veste bună inclusiv pentru webdesignerii cărora li s-a solicitat de ani de zile să lucreze numai cu tonuri de albastru. De fapt, verdele are din punct de vedere psihologic aceeași valență de calmare și deschidere însă, din anumite motive, este o culoare deseori evitată.
Dacă o vei folosi în nuanțele potrivite (mergând chiar până la variante neon corect asortate), orice site, din orice domeniu, poate arăta impecabil cu un design în nuanțe de verde. În plus, accesezi și subconștientul audienței îngrijorate de viitorul mediului și beneficiezi de avantajele psihologice ale acestei culori. În mod clar, verdele este în tendințe în webdesign anul acesta. Go green!
3. Renunțarea la imaginile tip stock
Știm deja metoda anilor 2000 de a crea site-uri pe bandă rulantă: faci un cont WordPress, instalezi o temă, arunci niște text, pui câteva imagini royalty-free de pe stock și gata.
Ei bine, astăzi nu mai funcționează așa. Deloc. Audiența le-a cam văzut pe toate. Nu mai poți atrage vizitatorii cu aceleași imagini generice luate de pe net, de pe Unsplash sau de pe Pixabay. Astăzi, pentru a te diferenția, ai nevoie de imagini originale pentru site, făcute doar pentru tine de către un fotograf profesionist sau chiar in-house.
Ideea este ca imaginile puse pe site să te reprezinte, să spună ceva despre business-ul tău și despre valorile tale. Nu uita că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Decât să pui o imagine de pe net care să nu spună nimic, mai bine o înlocuiești cu un hero-message puternic.
4. Importanța crescută a hero-message-ului
Tendința actuală a audiențelor este de a acorda o importanță tot mai mare hero-message-ului, în detrimentul imaginilor. Ce este un hero-message? Este acel text scurt, scris cu font mare care apare în partea de sus a paginilor unui website.
Acest text scurt trebuie să cuprindă exact esența business-ului tău. Nu trebuie să fie mai lung de 8-10 cuvinte, însă aceste cuvinte trebuie să aibă un impact. Trebuie să îi spună instantaneu vizitatorului cu ce se ocupă acest site. Preferabil, trebuie să îi ofere un motiv succint pentru care ar trebui ales în detrimentul celorlalte site-uri de profil.
Nu uita că tendința actuală a vizitatorilor este de a scana “pe diagonală” textele lungi. Textul hero-message va fi însă întotdeauna citit integral și interiorizat. Site-urile noi, moderne și updatate au în vedere această tendință în webdesign și folosesc la maximum acest tip de mesaj.
5. Zgomotul vizual revine în trend
Zgomotul vizual a fost cândva în trend, apoi a ieșit, acum revine cu forță în trend. Ce înseamnă zgomot vizual? Este acel gradient “aruncat” în fundalul unui website.
Un fundal curat, fără gradient, este “tăcut” și poate deveni monoton. Tendința acestui an este: dacă ți se pare plictisor fundalul unui website, pune-i un zgomot vizual. Îl transformi instant într-un site viu și interesant.
Cel mai adesea, zgomotul vizual nu este bine-văzut de designerii web, deoarece crește dimensiunea fișierelor. Totuși, folosind fișiere de tip WebP și Avif, această problemă este rezolvată. Cert este că zgomotul vizual a intrat din nou în tendințe în domeniul webdesign.
Agenția digitală AdsLeaders – în pas cu tendințele în webdesign
Fiecare site făcut de noi, agenția AdsLeaders, este un proiect de suflet. Vrem ca toate aceste proiecte să aibă succes. De aceea, mizăm pe adaptarea și personalizarea fiecărui site în acord cu nișa aleasă de client, dar și cu viziunea sa asupra business-ului.
Suntem în pas cu tot ce înseamnă tendințe în webdesign. Realizăm site-uri unice și folosim cele mai inovatoare tehnologii. În acest fel, ne asigurăm că site-ul creat de noi nu este funcțional doar astăzi, ci va fi perfect funcțional și peste 3 sau 5 ani.
De asemenea, aducem la zi site-urile deja existente și depășite tehnologic. Le dăm o nouă față, dar și un boost la nivelul tehnologiilor! Asigurăm redesign website, precum și mentenanță, optimizare și promovare online.