Trenduri în video marketing anul acesta

Dă share!

agentie marketing

Conținutul video capătă o importanță tot mai mare în marketing de la an la an. Te vom ajuta în acest articol să înțelegi de ce promovarea online și în special promovarea prin conținut video sunt atât de importante. De asemenea, vei găsi sfaturi utile referitoare la aplicarea strategilor video chiar pentru business-ul tău!

Video marketing – explicații și trenduri

Acum 10 ani, când îți apărea în feedul de la Facebook un video făcut de unul dintre prietenii tăi, te uitai cu mare interes și ți se părea o mare chestie, nu? Astăzi, toată lumea face video-uri. Le vezi peste tot și nici nu le mai bagi în seamă.

Ce concluzii tragem din această realitate? Pe de o parte, constatăm că a crescut apetența tuturor consumatorilor din mediul digital pentru conținutul video. Pur și simplu este mai ușor să te uiți la un filmuleț decât să scrii sau să citești SMS-uri și mesaje pe Whatsapp.

Pe de altă parte, constatăm că într-un ocean de videoclipuri mediocre care trec neobservate, trebuie să ai un video cu adevărat surprinzător ca să te vadă cineva.

Exact așa funcționează și în marketing. Video marketingul este din ce în ce mai important în strategia ta de vânzare. În plus, va deveni din ce în ce mai important în anii care vin.

Iar când toți advertiserii merg pe aceleași idei în promovare, tu trebuie să vii tot timpul cu ceva nou. Cum faci asta? Cel mai simplu ar fi să ne alegi pe noi să îți facem promovarea online de la A la Z cu idei proaspete și ingenioase.

marketing de la a la z
Marketing de la A la Z

Cum poți aplica video marketingul pentru afacerea ta?

Probabil te gândești că îți trebuie echipament profesional de filmare sau chiar o echipă întreagă de producători și scenariști. Bineînțeles că nu funcționează așa. Poți face video marketing pentru afacerea ta chiar cu un simplu laptop cu o cameră de filmat sau cu un smartphone.

De fapt, nu calitatea filmării este cea care te va scoate în evidență. Ideile și strategia din spate sunt cele care te vor face câștigător în fața concurenței. Iar noi îți vom face o strategie de promovare în mod profesionist, după studierea atentă a nișei tale.

Ce poți face pe baza unei strategii de marketing bine-gândită? Iată câteva idei:

  • vloguri

Îți punem noi strategia, scenariul și textul la dispoziție, tu doar îl citești și te înregistrezi. Rezultatul? Ai un vlog care adună zeci de mii de urmăritori și tot atâția potențiali clienți.

  • tutoriale

Funcționează exact ca mai sus, doar că unghiul este unul de tipul “cum să…”. Practic, transmiți informații de valoare, practice și explicate, către publicul tău.

  • user-generated content

Poți face concursuri cu premii prin care clienții tăi să fie încurajați să îți trimită recenzia video a produsului cumpărat de la tine. Pot să facă un unboxing sau pur și simplu să arate cum poartă acel produs. Premiezi clientul, iei acest video și îl încarci pe blogul tău și ai șanse mari să devii viral. Te putem ajuta cu toată strategia din spate.

  • live streaming

Tot pe baza unui scenariu și a unei strategii, te poți filma chiar live în timp ce transmiți anumite informații urmăritorilor tăi. Ține-i aproape!

video marketing
Video marketing – strategie și scenariu

Video marketing – ușor de pus în practică

Lista poate continua, însă credem că ai înțeles deja ideea: video marketingul este ușor de făcut și este un mare-mare plus pentru promovarea ta online, pe blog sau pe rețelele sociale. Te ajutăm cu idei fresh, practice și ușor de utilizat în ceea ce privește marketingul digital pentru firma ta!

AdsLeaders – echipa pe care o vrei aproape!