Strategie Social Media pentru anul 2023 – este timpul să o creăm!

Dă share!

strategie social media 2023

Marketerii isteți și interesați cu adevărat să aducă rezultate pentru clienții lor încep deja să gândească o strategie Social Media pentru anul 2023. Lunile septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite pentru a stabili în avans această strategie, înainte să înceapă nebunia vânzărilor cu Black Friday și Crăciunul. Așadar, cum creăm o strategie eficientă de Social Media pentru anul 2023? Iată mai jos ce pregătim pentru a-i ajuta pe clienții noștri să obțină succesul visat în online!

Strategie Social Media pentru anul 2023

Social Media este cel mai puternic canal de comunicare prin care poți atrage sau pierde clienți, ambele variante fiind la fel de ușor de pus în practică. Având în vedere că noi, agenția de marketing pentru Social Media Ads Leaders, dorim să ne ajutăm, nu să ne încurcăm clienții, am început deja să punem la punct câte o strategie pentru fiecare client în parte.

Adevărul este că nu avem o rețetă universală pe care să o aplicăm la fiecare client și care să funcționeze perfect. De fapt, fiecare nișă are particularitățile sale. Fiecare client este unic. Fiecare are un buget care trebui folosit cât mai inteligent. De aceea, pentru fiecare client în parte folosim câte o strategie personalizată. Avem clienți în România, dar și în UK, în Germania, în Franța, în Slovenia, în Canada.

Există totuși niște principii pe care le folosim și care sunt valabile pentru toți clienții noștri. Ți le împărtășim mai jos:

1. Pornim de la analiza strategiei curente pentru anul 2022.

Lunile septembrie și octombrie sunt perfecte pentru a analiza strategia de Social Media implementată în 2022. Ce a mers, ce nu a mers conform așteptărilor? Ce a funcționat și a adus rezultate și ce nu a funcționat deloc?

Cu aceste înterbări în minte, creionăm deja strategia pentru Social Media pentru anul 2023. Eliminăm tot ce nu a avut rezultate excelente la clienții noștri. Ce a funcționat pentru fiecare în parte păstrăm, replicăm și scalăm.

Da, noi, la Ads Leaders, facem această analiză pentru fiecare client al nostru în parte.

2. Analiza costurilor

Se poate întâmpla ca unele rezultate fantastice pe Social Media să vină cu un cost foarte mare în spate. Este necesar în acest punct să analizăm dacă a meritat acest cost gândindu-ne la obiectivele macro ale companiei client. Am fi putut să investim mai puțin și să obținem un rezultat satisfăcător? Cum putem reduce cheltuielile clientului? Cum putem să stoarcem maximum de rezultate pentru fiecare leuț pe care clientul îl investește în Social Media?

După ce facem această analiză de buget (da, pentru fiecare client în parte), este timpul să mai schițăm niște parametri în strategia pentru 2023. De asemenea, este timpul să discutăm cu clienții și să propunem bugete pentru anul 2023. Bineînțeles, consultanța este mereu gratuită cu specialiștii Ads Leaders.

3. Creăm o listă cu KPI-uri pentru fiecare client.

Unii clienți vor creșterea volumului de followeri, alții vor multă interacțiune pe pagina lor de Social Media. Un lucru însă este dorit de către toți clienții: creșterea vânzărilor și profiturilor, indiferent că vorbim despre afaceri ce vând produse sau servicii.

De aceea, stabilim pentru fiecare client în parte KPI-uri relevante pentru strategia și business-ul fiecăruia. Acesta este un punct forte pentru orice strategie de Social Media pe care o creăm pentru anul 2023.

4. Ajustăm audiența țintă folosindu-ne de informațiile adunate în 2022.

În continuare, ne ocupăm de ajustarea și aducerea la zi a avatarului de client pentru fiecare companie pentru care lucrăm în parte. De ce? Pentru că profilul audienței țintă a unei firme evoluează constant, iar noi nu trebuie să neglijăm acest lucru. Vrem să targetăm cu strategia noastră pentru Social Media toată plaja de clienți potențial interesați de produsele noastre. În acest fel, vom crește vânzările și profiturile.

Da, noi, la Ads Leaders, suntem focusați pe creșterea vânzărilor și profiturilor clienților noștri!

5. Facem un plan de conținut.

Nu, nu este prea devreme să facem un plan de conținut pentru Social Media pentru fiecare client în parte. Dacă vorbim despre stabilirea unui buget de Social Media pentru anul 2023, cum am putea să nu vorbim și despre un plan de conținut?

Cea mai importantă regulă este: păstrăm stilul care funcționează pentru fiecare client în parte. Nu facem schimbări bruște și lipsite de sens în ceea ce privește stilul și tonul vocii conținutului pe care îl difuzăm în Social Media.

6. Facem un plan pentru parteneri în Social Media pentru anul 2023.

Fie că vorbim despre punerea afacerii tale în legătură cu influenceri sau cu alte branduri compatibile, cert este că nu uităm nici despre acest segment. O afacere merge cel mai bine atunci când este integratî într-un ecosistem business. Iar pentru clienții noștri, ne ocupăm să găsim cele mai bune oportunități de business!

Da, noi, la Ads Leaders, facem și acest lucru pentru clienții noștri.

Ads Leaders – agenție de marketing full-service

Știm, ne-am lăudat puțin, însă trebuie să recunoști că avem cu ce. Noi chiar ne ocupăm de clienții noștri, de fiecare în parte, fie el mic sau mare. Nu tocăm bugete doar de dragul de a ne numi agenție de marketing.

Ne dorim să fim o agenție de marketing full-service (creare și design website, PPC, SEO, Social Media, branding etc.). Lucrăm cu bugete personalizate pentru fiecare client în parte. Plaja noastră de clienți se întinde de la mici afaceri până la lanțuri mari de business-uri cu tradiție în România și în Europa.

Ești mereu bine-venit în lista noastră de clienți mulțumiți!