Strategia de marketing back-to-school – cum o creăm?

Dă share!

campanie back to school

Sezonul școlar a început oficial. În ultimele săptămâni, părinții au trebuit să înceapă să cumpere rechizite școlare, inclusiv laptopuri, rucsacuri și articole vestimentare. Pentru proprietarii de afaceri, sezonul back-to-school este o oportunitate bună de a crește expunerea produselor lor și de a genera mai multe venituri prin marketing digital. Cum creăm o strategie eficientă de marketing back-to-school? Află totul din acest articol!

Pregătirea pentru marketingul back-to-school


Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați cine este publicul țintă și unde îl puteți găsi. Concentrați-vă pe ceea ce are nevoie publicul țintă pentru a vă ajuta să creați o strategie de marketing care funcționează. Aflați tipul de produse sau servicii de care piața dvs. țintă are nevoie și asigurați-vă că le puteți oferi cea mai bună soluție.

Cunoașterea publicului țintă vă ajută să creați un mesaj de marketing mai bun și elemente vizuale care rezonează cu el. Un alt lucru de reținut este prețul. Amintiți-vă că aveți concurenți puternici, așa că asigurați-vă că prețurile sunt competitive și că produsele sunt de înaltă calitate.

Design cu tematică back-to-school pe site


Un site web cu o temă specifică pentru campania back-to-school vă poate ajuta, de asemenea, să atrageți mai mulți clienți. Dacă site-ul dvs. web pare generic, vă recomandăm să lucrați cu designeri web profesioniști pentru a vă ajuta să vă reînnoiți site-ul și să adoptați o temă adecvată. Ar trebui să faceți site-ul dvs. ușor de navigat cu un aspect și un design simplu, dar elegant.

Echipa de webdesigneri de la Ads Leaders vă poate ajuta cu aducerea la zi a site-ului dvs. din punct de vedere tehnic și estetic!

Pe cât posibil, concentrați-vă pe postarea de imagini de înaltă calitate ale produselor dvs. pentru a atrage clienții să le cumpere.

Scopul tău trebuie să fie să-i obligi pe părinți să-ți aleagă produsele în detrimentul celorlalți.

Pe lângă postarea de imagini de înaltă calitate, este la fel de important să creați descrieri atrăgătoare ale produselor. Ce pot obține părinții din produsele pe care le vindeți? Concentrați-vă pe nevoile lor și pe soluțiile pe care le aveți pentru ei prin postarea de content writing de calitate.

Content writerul profesionist cu experiență de +12 ani în domeniu te așteaptă la Ads Leaders!

Odată ce site-ul dvs. este configurat, creați anunțuri direcționate care vor rezona cu publicul țintă. Creați reclame și pagini de produse atractive pentru cumpărătorul țintă pentru a vă crește vânzările.

De asemenea, este esențial să vă asigurați că procesul de plată este mai rapid și mai ușor pentru clienții dvs. Ar trebui să oferiți mai multe opțiuni pentru plăți și, pe cât posibil, să oferiți livrare fără contact. Dacă aveți un magazin fizic, luați în considerare oferirea atât de ridicare din magazin, cât și de livrare prin curier.

Promovează oferte speciale pentru back-to-school


La începutul sezonului școlar, multe branduri participă la oferte speciale pentru back-to-school. Toate oferă reduceri sau alte avantaje clienților. Cu siguranță ar trebui să vă gândiți la propria ofertă specială și să îi faceți publicitate atât pe site-ul dvs. web, cât și pe canalele de socializare.

Vă putem ajuta atât cu consultanță gratuită în crearea ofertei, cât și cu implementarea strategiei de promovare în online.

Optimizați SEO cuvintele cheie potrivite


Pentru ca SEO să funcționeze bine, de multe ori trebuie să faci optimizările cu mult înainte de începerea sezonului școlar. Aflați ce cuvinte cheie sau expresii folosesc părinții atunci când caută produse școlare online. Dacă aveți un magazin fizic în zona dvs., asigurați-vă că utilizați SEO local pentru a atrage mai mulți cumpărători locali.

Puteți crește traficul prin optimizarea cuvintelor cheie potrivite. Combinat cu reclamele direcționate, veți obține atât trafic organic, cât și trafic plătit. Doar asigurați-vă că site-ul dvs. web arată profesionist și că produsele dvs. sunt bine clasificate pentru a facilita navigarea părinților prin ele.

După finalizarea unei comenzi, este esențial să vă asigurați că reveniți la clienți cu un email automatizat și îi întrebați despre experiența lor. Sunt șanse să cumpere mai multe rechizite școlare în săptămânile următoare și de ce să nu o facă de la dvs.? Interacțiunea cu clienții vă ajută să creați trafic organic și să generați mai multe vânzări pentru afacerea dvs.

Profitați de rețelele sociale


Rulați campanii plătite în rețelele sociale pentru a vă ajuta să vă promovați produsele și serviciile. Nu uitați nici de lucrul cu influenceri relevanți pentru nișa voastră.

Idei de marketing pentru campaniile back-to-school


Există o mulțime de strategii de marketing care funcționează bine pentru campaniile back-to-school. Am pus cap la cap strategiile noastre de top pentru a atrage mai mulți clienți

Începeți promovarea din timp

Cel mai bun moment pentru a începe să promovați și să vindeți nu este în septembrie, ci cu câteva luni înainte de începerea sezonului școlar. Puteți oferi reduceri pentru cumpărătorii timpurii pentru a încuraja mai mulți clienți să cumpere de la dvs. În același timp, puteți oferi și oferte de ultimă oră, mai ales atunci când aveți încă multe produse în inventar.

idei campanie back to school

Faceți content marketing

Dacă vindeți laptopuri sau tablete pentru școlarizare la distanță, luați în considerare postarea de ghiduri de cumpărături și recenzii despre produse de la clienții dvs. Recenziile îi pot ajuta să decidă ce produse să cumpere. De asemenea, este probabil să le cumpere de la dvs.

Trimiteți newslettere

Dacă ați creat deja o listă de e-mailuri, creați un newsletter cu tema back-to-school pentru părinți și profesori. Includeți o prezentare a produselor dvs., coduri promoționale, recomandări de produse și pachete de produse. Nu uitați să includeți, de asemenea, informații despre cum pot clienții achiziționa produsele din timp, modul de plată și opțiunile de livrare și ridicare.

Giveaway pe Social Media

Găzduirea unui giveaway este o strategie de marketing bună pentru a-ți crește numărul de urmăritori și a atrage mai mulți clienți. Este o situație avantajoasă atât pentru părinți, cât și pentru proprietarul afacerii. Puteți cere participanților să vă urmărească pe rețelele sociale pentru ca ei să se califice pentru cadou. Acest lucru vă ajută să vă creșteți numărul de followeri.

Fă oferta suficient de convingătoare astfel încât să primești multe distribuiri și să poți vinde mai multe produse.

Utilizați rețelele sociale

Aproape toată lumea este acum pe rețelele sociale. Utilizați acest instrument pentru a publica oferte speciale cu mult înainte de începerea sezonului școlar. Nu uitați, clienții au șanse mai mari să cumpere de la mărci în care au încredere, așa că este o idee bună să continuați să vă cultivați relația cu ei pentru a construi încredere.

Asigurați-vă că nu rămâneți fără stoc în toiul vânzărilor


Deși este important să aveți strategiile de marketing potrivite pentru a atrage mai mulți clienți, este la fel de important să vă asigurați că nu rămâneți fără stoc. Faceți o prognoză a vânzărilor pentru a vă ajuta să determinați de câte rechizite aveți nevoie pentru sezonul școlar. De asemenea, asociați-vă cu magazine fizice de rechizite școlare, în caz că rămâneți fără stoc.

De ce cumpără părinții rechizite online? Află răspunsul și vei ști cum să îți organizezi campania back-to-school!


Vezi mai jos de ce cumpără părinții rechizite online! Acum, știi exact pe ce să pui accent în crearea campaniei back-to-school!

Preț – Este posibil ca unele familii să aibă în continuare dificultăți financiare din cauza pandemiei. Acest lucru înseamnă că se concentrează mai mult pe accesibilitatea produselor online. Luați în considerare acordarea de reduceri atât pentru comenzile cu amănuntul, cât și pentru comenzile în vrac.

Accesibilitate – Știți că utilizatorii pot cumpăra și pe rețelele sociale? Nu vă publicați produsele doar pe site-ul dvs. web, publicați-le și pe platformele dvs. de socializare. Dacă aveți bugetul necesar, luați în considerare crearea unei aplicații pentru mobil care să ofere și mai multe opțiuni de cumpărături pentru clienții dvs.

Comoditate – Verificarea produselor unul câte unul și adăugarea lor în coș pe site poate fi consumatoare de timp și puțin stresantă pentru părinți. Puteți rezolva această problemă oferind kituri pentru fiecare clasă în parte și pachete de produse. În acest fel, părinții nu vor trebui să treacă prin fiecare categorie. Asigurați-vă că cercetați de ce are nevoie publicul țintă, astfel încât să le puteți grupa eficient.

agentie marketing google facebook

Sună complicat? Noi, la Ads Leaders, ne putem ocupa de întreaga strategie back-to-school de la A la Z!


Aveți nevoie de ajutor cu designul site-ului web, SEO sau marketing pentru a promova produse și servicii pentru campania back-to-school? Suntem aici pentru a vă ajuta!

Suntem experți în marketing digital. Ajutăm companiile să creeze trafic și să crească conversiile. Oferim o gamă largă de servicii de marketing digital, inclusiv marketing de conținut, publicitate pe Google, SEO, branding, design site web etc.

Nu ezitați să ne contactați oricând pentru a discuta despre serviciile noastr. Vă putem ajuta să vă atingeți obiectivele de business cu un tarif întotdeauna corect!