Cum îmbunătățești rezultatele de SEO local? 14 sfaturi

Dă share!

SEO local

Atunci când ai un business local, este esențial să ajungi exact la oamenii din zona ta care ar putea fi interesați de produsele sau serviciile tale. Nu ai buget de reclame platite? Pentru asta există SEO local! Află din acest articol marca Ads Leaders cum îmbunătățești rezultatele de SEO local!

Ce înseamnă SEO local?

Știi deja ce înseamnă SEO – îmbunătățirea poziției în motoarele de căutare, pentru a avea trafic și vânzări organice. Ce înseamnă SEO local? Înseamnă îmbunătățirea poziției în motoarele de căutare pentru zona ta.

Tehnicile de optimizare SEO diferă foarte mult între o afacere națională și una locală. Nu are sens să optimizezi SEO la fel un cabinet dentar din Târgoviște cu un magazin online care vinde în toată România, nu?

Așadar, cum îmbunătățești rezultatele de SEO local? Vezi mai jos 14 sfaturi oferite cu drag de echipa Ads Leaders, agenția digitală pe care o vrei aproape de tine!

SEO local
SEO pentru afaceri locale

1. Fă-ți un profil de Google Business.

Acesta este un procedeu gratuit prin care oamenii te pot găsi rapid pe prima pagină în Google. Ai căutat vreodată, de exemplu, “service auto Pașcani” și ți-au apărut pe prima pagină niște casete cu câteva service-uri auto, recenziile lor și link-uri spre site și spre datele de contact? Acesta este un punct foarte bun ca să îți începi prezența online locală. Vei primi apeluri și vizite pe site din Google Business.

2. Vezi dacă există directoare de business cu reputație bună în zona ta și înscrie-te.

De exemplu, verifică pe site-urile instituțiilor locale dacă există o secțiune “Afaceri locale” sau ceva de acest gen. Cere să te înscrii acolo (este gratuit) și, iată, beneficiezi de back-linking calitativ gratuit pentru website-ul tău. De exemplu, pe ghidulprimariilor.ro există o secțiune de “Afaceri locale“. Descoperă astfel de oportunități și în zona ta! Atenție, nu orice back-link este valoros, altele pot fi nocive. Alege-le cu grijă!

3. Fă internal linking în cadrul site-ului tău.

Pierzi multe oportunități de rankare în Google dacă nu faci internal linking între paginile site-ului tău. Făcând acest lucru, Google va înțelege mai bine despre ce este vorba în paginile tale și inclusiv părțile mai puțin vizibile ale site-ului tău vor începe să primească trafic.

4. Introdu locația ta în meta-titluri și meta-descrieri.

În loc să optimizezi SEO în partea de meta pentru “servicii termopane”, optimizează pentru “servicii termopane Brăila centru”. Vei simți o diferență foarte mare în rezultatele organice!

imbunatatire SEO local
Aducere trafic pe site-ul tău și în locația ta

5. Creează-ți un blog și postează regulat.

Administrarea unui blog este esențială atât pentru rankare națională, cât și pentru rankare locală. Te sfătuim să respecți aceeași regulă a optimizării în partea de meta cu numele orașului sau zonei tale.

6. Asigură-te că ai un site mobile-friendly.

Majoritatea covârșitoare a oamenilor caută ce au nevoie în zona lor de pe mobil (aproximativ 88% dintre oameni). Dacă nu ai un site mobile-friendly, pierzi oportunități și bani chiar în timp ce citești acest articol. Îți facem noi rapid și calitativ un site perfect optimizat pentru toate dispozitivele și pregătit pentru a ranka pe zona ta. Vrei? Contactează-ne la 0799 999 899!

7. Cere review-uri de la clienți pentru SEO local.

Google analizează interacțiunea afacerii tale cu clienții și te rankează în funcție de ce observă. De aceea, este important să ceri review-uri de la clienții tăi.

strategii SEO local
SEO local ieftin

8. Focusează-te pe cuvinte cheie locale, nu generale sau naționale.

Atunci când îți construiești contentul optimizat SEO pentru website, insistă pe cuvinte cheie locale. De exemplu, nu insista pe “servicii tractare”, ci pe “servicii tractare Timișoara”. Și când spunem “insistă”, nu, nu ne referim la key-word stuffing, ci la poziționarea inteligentă și naturală a acestor cuvinte cheie! 🙂

9. Analizează ce face bine și ce face rău competiția în SEO local.

Să ții un ochi pe competiția ta este întotdeauna o idee bună. În acest fel, poți învăța de la ei anumite tehnici, dar poți înțelege și ce fac ei greșit. Iată o oportunitate de îmbunătățire și creștere pentru tine!

10. Setează pagini de locație dacă ai mai multe locații diferite și creează content unic pentru fiecare.

Să spunem că ai două ateliere de croitorie, unul în Băneasa și unul în Otopeni. Poți avea același site pentru ambele, sub umbrela brandului tău, însă te sfătuim să faci landing page-uri diferite, cu content diferit și optimizat local pentru fiecare în parte.

11. Testează viteza site-ului tău și încearcă permanent să o îmbunătățești.

Cum testezi viteza site-ului tău și cum obții lista cu elementele de îmbunătățit? Cu o simplă căutare pe Google găsești astfel de tool-uri gratuite. Aplică apoi sfaturile pe care le primești (sau apelează la un webdesigner profesionist să te ajute – colegul nostru este disponibil pentru tine!).

campanie SEO
Campanie SEO local

12. Inserează cât mai multe citații NAP și updatează-le permanent.

Citațiile NAP (name, adress, phone) sunt importante în site-ul tău, în footer, în header și oriunde se poate. Îți oferă legitimitate și, bineînțeles, le oferă clienților tăi căi să te contacteze rapid. Folosește-le cu încredere! Dacă îți schimbi adresa sau numărul de telefon, nu uita să updatezi totul.

13. Fă parteneriate cu alte afaceri locale pentru back-linking reciproc.

Dacă vinzi poșete, de ce să nu faci un parteneriat reciproc avantajos cu un magazin de haine, de exemplu? Creșteți împreună în ranking cu back-linking reciproc! Afacerile locale merg cel mai bine când se susțin reciproc. Mentalitatea de “afacere pe insulă” nu mai funcționează într-o lume atât de concurențială.

14. Analizează rezultatele și ajustează acțiunile tale astfel încât să îți atingi KPI-urile.

Stabilește-ți niște targeturi anuale sau semestriale și analizează-ți constant progresul. Fă ajustările necesare, astfel încât să înlături ce nu funcționează pentru tine și să marșezi exact pe ce te avantajează.

Sună complicat?

Nu este. Să ajungi local pe prima pagină în Google nu este deloc dificil, indiferent ce concurență ai. Sigur, nu este dificil dacă ai cunoștințe acumulate în ani de experiență în spate. Dacă ești nou în ceea ce privește optimizarea SEO, s-ar putea ca într-adevăr să fie dificil. Va trebui să începi să înveți întâi terminologia, apoi tehnicile, apoi “secretele meseriei”.

Dacă vrei o rankare ușoară și rapidă în Google a afacerii tale locale, ai ajuns exact unde trebuie! Specialistul SEO din echipa noastră va avea grijă de afacerea ta. Vrei să te vezi pe prima pagină în Google? Contactează-ne chiar astăzi!