Pro și contra despre Google Analytics

Dă share!

Google Analytics

Google Analytics este platforma de bază pentru multe agenții de marketing. De ce? În mare parte pentru că este complet gratuit, are multe funcții, analizează mulți parametri și vine cu influența numelui mărcii Google. Află din acest articol păreri pro și contra Google Analytics și câteva informații despre GA4!

Google Analytics – da sau nu?

După ce introduceți codul GA în codul HTML al site-ului dvs. web, platforma va măsura anumite obiective. De exemplu, paginile pe care face click un vizitator, cât timp rămâne pe site și acțiunile pe care le întreprinde. Google Analytics vă poate spune dacă un vizitator distribuie conținutul pe rețelele sociale sau dă click pe un anunț. De fiecare dată când un obiectiv este îndeplinit, Google înregistrează conversia în raportul dvs. de analiză.

Argumente pro Google Analytics

Una dintre cele mai bune caracteristici ale GA – în special pentru site-urile de vânzare cu amănuntul și agențiile de marketing care urmăresc conversiile – este Goal Funnel. Cu ajutorul acestui instrument din GA, puteți configura un șir de adrese URL pe care un vizitator face click atunci când achiziționează un articol. Puteți afla nu numai câți oameni trec prin procesul de a face o achiziție, ci și câți abandonează coșul într-un anumit stadiu. Aceste informații vor permite marketerilor să își ajusteze strategiile și să facă experiența de cumpărare mai ușoară pentru consumator.

Cauți o agenție de marketing pentru Google care să îți aducă rezultate cu adevărat? Ads Leaders este soluția! Contactează-ne la 0799 999 899!

Google va raporta, de asemenea, cuvintele cheie pe care le caută utilizatorii pe site-ul dvs., precum și ce browsere și dispozitive folosesc. Sursele traficului sunt, de asemenea, identificate.

Când vine vorba de personalizarea datelor, puteți urmări anumite campanii care generează trafic către site-ul dvs., puteți crea propriile rapoarte cu valori alese manual și puteți configura alerte personalizate pentru ca informațiile dvs. să fie livrate în anumite momente.

Argumente contra Google Analytics


Poate cea mai frecventă plângere cu privire la utilizarea Google Analytics este că informațiile pot fi aglomerate și interfața dificil de navigat. Cu toate acestea, Google depune eforturi pentru a contracara aceste plângeri cu noi instrumente precum Data Studio, care le permite utilizatorilor să transforme datele în rapoarte care pot fi partajate și captivante din punct de vedere vizual. Deși este posibil ca platforma să nu fie cea mai intuitivă, ar trebui să vă simțiți mai confortabil cu setările după aproximativ o lună și să profitați la maximum de serviciul gratuit Google.

Cu siguranță, noi recomandăm această platformă. De asemenea, o folosim intensiv pentru a ne îmbunătăți serviciile de marketing digital oferite clienților noștri, alături de alte platforme profesionale.

De la Google Analytics la GA4

Chiar dacă nu sunteți încă un utilizator Google Analytics activ, este posibil să fi auzit despre Google Analytics 4. Google a lansat prima versiune de Analytics în 2005. În octombrie 2020, Google a anunțat lansarea unei noi versiuni: Google Analytics 4 (GA4).

GA4 este o actualizare cuprinzătoare care încorporează confidențialitatea utilizatorilor în nucleul său și oferă informații mai sofisticate despre comportamentul utilizatorului prin învățarea automată.

O diferență cheie între cele două versiuni este modul în care sunt structurate datele. Analiza tradițională din GA organizează toate datele sub o singură umbrelă, însă GA4 folosește „entități” pentru a colecta date în conturi separate.

Aceste entități pot fi site-uri web, aplicații mobile, dispozitive IoT sau proprietăți offline. Pe lângă organizarea datelor colectate în funcție de tipul de entitate, GA4 vă solicită și să identificați parametrii evenimentului pentru fiecare entitate. Acești parametri sunt acțiunile pe care utilizatorii le fac pe site-ul sau în aplicația dvs. (de exemplu, completarea unui formular, click pe un anunț) legate de conversii și obiective.

Va trebui să identificați cel puțin un parametru de eveniment pentru fiecare entitate înainte de a-l utiliza cu Google Ads sau alte platforme de marketing din afara GA4.

Ar trebui să utilizați GA sau GA4?


În mod ideal, ar trebui să implementați GA4. Google Analytics în varianta actuală nu va mai primi actualizări după 1 iulie 2023. Cu toate acestea, GA4 pare să rămână o platformă la care încă se lucrează. Lipsesc unele integrări din GA4 și acest lucru ne îngrijrează în acest moment.

De exemplu, funcția de integrare a valorilor AdSense în GA4 nu este încă disponibilă nativ. Puteți face acest lucru într-un mod ceva mai complicat. Nu este însă la fel de ușor de utilizat ca implementarea actuală a Google Analytics.

GA – concluzii


Google Analytics este un intrument puternic de analiză a strategiei de marketing. Trebuie să îl implementați rapid pentru a începe să colectați date de pe site. Există multe lucruri pe care Google Analytics le poate face. Vă recomandăm să alocați timp cel puțin săptămânal analizei datelor oferite și să vă uitați prin rapoartele de date disponibile. Acțiunile de marketing trebuie să conveargă în mod ideal spre îmbunătățirea constantă a datelor obținute cu Google Analytics. Aceasta este cheia creșterii pe termen lung.

Nu ai răbdare, nu ai timp sau pur și simplu nu vrei să îți bați capul cu Google Analytics? Contactează-ne! Îți facem noi cea mai bună strategie de marketing și o îmbunătățim constant pe baza datelor obținute!

AdsLeaders – agenția de marketing pe care o vrei lângă tine!