Online reputation marketing în România: merită să îl faci?

Dă share!

servicii de online reputation marketing in Romania

Ai auzit de online reputation marketing? Dacă nu ai legături directe cu domeniul marketing sau dacă nu conduci o multinațională, probabil că nu. Acest aspect este foarte mult neglijat în România, deși este atât de important. De aceea, ne-am propus în acest articol să îți explicăm ce este online reputation management, de ce este important și cum poți beneficia de el chiar în România!

Ce este online reputation management?

În online, nu poți face nimic izolat. Orice postezi, orice faci, orice vinzi, totul este văzut de ceilalți. Văzut și judecat. Online reputation marketing se referă la faptul că, prin anumite tehnici, te asiguri că mesajele tale sunt înțelese și interpretate corect de public. Prin contrast, reputation management înseamnă că tu încerci să te poziționezi în mintea publicului după ce mesajele au fost deja difuzate (eventual, după ce deja au ieșit niște scântei).

Cel mai simplu exemplu pe care ți-l putem da pentru a înțelege aceste concepte legate de reputația online sunt review-urile. Toată lumea este liberă să cumpere de la tine și să îți lase review-uri, da? Acum intră în scena reputația ta online:

  • prin reputation management, încerci să contracarezi review-urile negative primite și să îți refaci imaginea în fața publicului (atitudine defensivă),
  • prin online reputation marketing, adică ceea ce ne interesează pe noi în acest articol, ai o atitudine ofensivă și faci acțiuni pentru a obține review-uri pozitive de la cei care au cumpărat de la tine.

De ce este important acest concept?

Toată lumea caută păreri despre firma cu care urmează să colaboreze ori de la care urmează să cumpere ceva. Cum ar fi să găsească pe profilul tău de Facebook recenzii de 2 și 3 stele? Dar cum ar fi să găsească doar recenzii de 5 stele? În care situație ar fi mai înclinați să cumpere de la tine?

Social Media este importantă, însă tot de online reputation marketing țin și articolele care apar pe Google despre tine, de exemplu. Cum ar fi să te caute cineva pe Google și să găsească o mulțime de articole pozitive plasate de noi, agenția Ads Leaders? Cu siguranță mai bine decât să nu găsească nimic, să găsească ceva de când erai în liceu sau, și mai rău, să găsească articole cu opinii negative.

Despre asta este vorba și din aceste motive este atât de important să te ocupi de online reputation marketing atât pentru compania pe care o conduci, cât și pentru tine ca persoană fizică.

Lasă-ne pe noi să ne ocupăm de asta pentru tine! O vom face în cel mai profesional mod posibil. Oricine, oricând și oriunde te va căuta online, va găsi doar păreri pozitive despre tine! Sună bine, nu-i așa?

Online reputation marketing în România

Adevărul este că în România nu este prea cunoscut acest concept. Serviciile de online reputation marketing sunt folosite doar de VIP-urile de nivel înalt. Știu ele ce știu!

De aceea, nu vei găsi multe companii care să se ocupe de acest lucru pentru tine. Însă noi o vom face! Proiectele noastre din Europa și din Canada ne-au pus în fața unor astfel de provocări. Așa am învățat, de la specialiști internaționali, cum se face nline reputation marketing.

Suntem la dispoziția ta pentru orice servicii de branding business, branding personal, PR, promovare, Social Media și SEO!