5 motive pentru care trebuie să ai un blog

Dă share!

administrare blog

Din păcate, nu orice antreprenor conștientizează importanța unui blog și ajutorul enorm pe care îl acordă acesta unui business. De aceea, astăzi ne-am propus să îți explicăm doar câteva dintre motivele pentru care pierzi bani dacă site-ul tău nu are un blog.

5 motive pentru care trebuie să ai un blog

Cei mai mulți proprietari de site-uri scriu 1-2 articole pe blog, văd că nu apar rezultatele dorite și renunță. Apoi spun că blogurile nu aduc valoare și că nu sunt importante pentru un business.

Ei bine, ei pleacă de la o strategie greșită. Adevărul este că rezultatele nu vin cu 1, 2 sau 10 articole de blog. De fapt, pe blogul afacerii tale trebuie să scrii constant articole pe tot parcursul vieții acelui business. Indiferent că scrii un articol pe lună, 10 sau 30, ideea e că lunar trebuie să ai prezență pe blog.

În acest fel, Google înțelege că site-ul tău este “viu” și îl poziționează bine în căutări. Rezultatul? Vei avea trafic organic din ce în ce mai mult, vânzări fără să plătești reclame și clienți noi care să te propulseze.

Știm că nu ai timp să postezi articole interesante pe blog. Poate că nu știi nici cum faci research-ul pe cuvinte-cheie. Probabil că nu știi cum indexezi rapid un articol în Google Search Console și nici cum îi urmărești rezultatele. Sau poate pur și simplu nu ai talent la scris, Pentru asta existăm noi, AdsLeaders! Îți administrăm blogul la nivel profesional. Articolele pe care le postăm nu sunt scrise doar ca să fie la “număr”, ci ele corespund unei strategii SEO stabilită de specialistul nostru SEO. Dacă vrei să obții rezultate și plus-valoare pentru bugetul pe care îl dedici blogului tău, noi suntem echipa pe care o vrei alături!

Așadar, îți spunem care sunt cele mai importante 5 motive pentru care trebuie să ai un blog!

1. Oferi informații clienților și te plasezi pe o poziție autoritară în domeniu

Oamenii îți vor găsi articolele tale atunci când caută informații din nișa ta pe Google. Astfel, vor ajunge pe site-ul tău. Acest lucru se numește trafic gratuit. O parte dintre acești vizitatori îți vor cumpăra produsele sau serviciile. Așadar, ai vânzări pentru care nu plătești reclame.

În plus, atunci când oamenii văd că le explici anumite lucruri de pe o poziție de autoritate, vor avea încredere să cumpere de la tine.

2. Ranking bun în Google

Strategia de link-building prin articolele de blog este una dintre ancorele poziționării SEO în Google. Dacă ignori blogul de pe site-ul tău, nu ar trebui să te mire faptul că rivalii tăi se află pe prima pagină în Google și tu nu. Te-ai uitat să vezi câte sute sau mii de articole au ei publicate?

3. Anunți campaniile și promoțiile

Este foarte simplu să anunți miile sau zecile de mii de urmăritori ai blogului tău atunci când rulezi o campanie promoțională sau ai o reducere la un anumit produs sau serviciu. Pur și simplu postezi un nou articol. Care va fi rezultatul? Vei avea un boom de vânzări, un boom de încasări și un boom de profit pentru tine. Totul pentru că ai fost isteț, ai crescut blogul și acum ai o bază constantă de urmăritori ai afacerii tale!

4. Câștigi noi clienți fără niciun efort

Atunci când ai un blog bine organizat și cu articole valoroase, te clasezi bine în căutările de pe nișa ta. Vei avea noi și noi clienți zilnic, fără ca tu să plătești pentru atragerea lor pe site și fără să faci vreun efort. Cu ajutorul blogului, te concentrezi liniștit pe scalarea afacerii tale, nu pe atragerea de vânzări cât să supraviețuiești. Ai observat că toate afacerile mari și de succes au câte un blog cu mii de articole optimizate SEO?

5. Îți creezi un brand

Nu în ultimul rând, blogul îți permite să te poziționezi pe piață exact așa cum vrei tu: poți să ai articole serioase și academice, poți să ai articole hazlii și pline de umor, poți să ai articole “de cartier” sau orice altceva îți trece prin minte. Te poziționezi pe piață ca un brand hazliu, ca unul “pentru duri”, ca unul pentru intelectuali sau oricum vrei tu. Îți stabilești un tone-of-voice al articolelor cu care vorbești cu audiența și vei fi perceput ca atare.

Să nu uităm că, până la urmă, povestea din spatele brandului tău este cea care vinde. Iar articolele de blog îți permit să faci cât story-telling vrei tu și să apari în mintea consumatorilor cu exact povestea care te avantajează cel mai mult!

Iar noi te ajutăm să faci toate aceste lucruri în mod profesionist! Ai un blog? Lasă-ne pe noi să îl creștem SEO. Tu concentrează-te pe afacerea ta și bucură-te de rezultate!