Blog

Mobile marketing: 7 strategii pentru profituri maxime

by | 11, Nov, 22 | Marketing digital, reclame PPC cabinete stomatologice | 0 comments

Ești interesat de mobile marketing? Citește acest articol oferit de Ads Leaders!

Mobile marketing – o componentă importantă a strategiei generale de marketing

Majoritatea oamenilor știu că este dificil să conduci o afacere mică, dar puțini înțeleg cât de greu este cu adevărat. Studiile arată că jumătate dintre toate companiile eșuează în primii cinci ani, iar cinci ani mai târziu, doar o treime dintre companii rămân.

Tot felul de lucruri pot duce la eșecul întreprinderilor mici, însă problemele de strategie de marketing sunt unele dintre cele mai frecvente probleme. Multe companii nu pot crea un plan de marketing solid, iar acest lucru le împiedică să se conecteze cu potențialii clienți.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni navighează pe internet și cumpără online direct de pe telefoanele lor, a avea o strategie de mobile marketing este un lucru esențial pentru succesul afacerii tale mici sau mai mari. Dar ce se întâmplă dacă nu știi prea multe despre mobile marketing? Cum creezi o strategie eficientă de mobile marketing?

Îți răspundem în continuare. Continuă să citești pentru a afla șapte sfaturi de marketing pe mobil care te vor ajuta să creezi o strategie impecabilă!

7 strategii de mobile marketing pentru profituri maxime

1. Identifică publicul țintă

Poți avea cele mai bune idei de marketing din lume, dar dacă nu reușești să le personalizezi pentru publicul tău țintă, nu vei atinge potențialul maxim al campaniei tale.

Tu ai un avatar de client construit?

2. Profită de codurile QR

Marketingul pe mobil e despre comoditate. Nu pentru tine, ci pentru clienții tăi. Nu există nimic mai convenabil decât un cod QR în acest context.

Codurile QR sau Quick Response funcționează împreună cu camera telefonului. Când focalizezi camera asupra lor, aceste coduri te migrează pe un anumit site web sau să îți oferă un anumit set de informații. Le poți folosi pentru orice, de la cărți de vizită la link-uri către site-ul companiei tale.

strategie inteligenta de marketing

  3. Trimite notificări și mementouri


  Uneori, oamenii au nevoie de un mic ghiont în direcția corectă. Utilizeazp notificări și memento-uri trimise direct pe telefonul lor mobil pentru a-ți încuraja clienții să întreprindă o anumită acțiune.

  Cu condiția ca aceste notificări să fie utile și relevante, desigur.

  De exemplu, dacă prestezi un serviciu de livrare, ia în considerare trimiterea de notificări care le spun clienților ora estimată a livrărilor lor. Dacă ești estetician, asigură-te că trimiți confirmări ale programării și mementouri pentru a-ți menține clienții informați și la curent.

  4. Fii concis

  Ecranele smartphone-urilor nu sunt nelimitate, oricât de mari ar fi. De aceea, trimite un mesaj concis, în niciun caz un text kilometric.

  Când clienții văd reclame prea lungi sub forma unui SMS trimis pe telefonul lor, nu își vor face timp să descifreze totul. În schimb, vor continua să deruleze și să treacă la altă activitate pe telefon.

  Pentru cele mai bune rezultate, păstrează exprimarea simplă și ușor de înțeles. Mesajul tău ar trebui să poată fi citit și înțeles în câteva secunde.

  5. Încorporează elemente vizuale

  Emoticoanele oferă o senzație de familiaritate și de deschidere față de clienți. Nu te sfii să le folosești, însă nu în exces, desigur.

  6. Fii oportun


  Majoritatea oamenilor își poartă telefoanele cu ei pe tot parcursul zilei, indiferent de locul în care se află. Prin urmare, ar trebui să încerci să găsești cel mai eficient moment pentru a contacta și a comunica cu ei.

  De exemplu, dacă ai o firmă care livrează alimente, trimiterea unui memento sau a unei promoții în jurul orei 16:30 ar putea fi încurajarea de care au nevoie unii consumatori pentru a comanda, pentru a primi comanda exact după serviciu.

  Una dintre cele mai importante părți ale marketingului pe mobil este să acorzi atenție timpului și locului. Vrei să-ți oferi produsele sau serviciile într-un moment în care clienții pot și vor să le folosească.

  7. Asigură-te că CTA-ul este compatibil cu orice dispozitive mobile

  CTA-ul sau îndemnul la acțiune (Call-to-Action) este una dintre cele mai importante părți ale oricărei reclame. Acesta îți încurajează clienții să efectueze o anumită acțiune, indiferent dacă aceasta înseamnă să verifice site-ul tău web, să se înscrie la newsletter sau să cumpere produsul tău la ofertă.

  Asigură-te că aceste CTA-uri pe care le incluzi în mesajele SMS către clienți sunt compatibile cu dispozitivele mobile. Nu vrei să învește într-o campanie de mobile marketing, iar clienții să nu poată face nimic cu mesajul tău de fapt.

  Strategii de mobile marketing și marketing general inteligente


  Noi, la Ads Leaders, căutăm cele mai bune moduri de a-ți aduce clienți și profituri maxime. Dacă vom considera că o strategie de mobile marketing ți se potrivește, atunci cu siguranță îți vom oferi consultață gratuită și pe partea aceasta.

  Vrei strategii de marketing cu adevărat inteligente pentru firma ta? Contactează-ne chiar astăzi și te vom impresiona!

  0 Comments

  Submit a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *