Marketing prin agenție sau in-house?

Dă share!

promovare in house vs agentie

Când vorbim despre marketingul digital al afacerii tale, opțiunile nu lipsesc. Probabil că ai o idee destul de bună despre ceea ce vrei: marketing susținut de o echipă creativă de top care excelează în marketing și inovație.

Rămâne o întrebare dificilă: folosești echipa de top dintr-o agenție de marketing digital sau faci toată promovarea in-house? Există, fără îndoială, aspecte pozitive și negative pentru fiecare dintre aceste opțiuni.

Le discutăm în acest articol!

Ce înseamnă o echipă de marketing in-house?

Gestionarea internă a marketingului are multe avantaje care pot face ca marketingul intern să pară foarte tentant.

Avantajele angajaților interni

➕ O persoană de marketing internă va cunoaște compania în interior și în exterior. Atâta timp cât îți antrenezi corect echipa, fiecare membru va ști să acționeze în beneficiul firmei.

➕ Dacă le oferi un salariu bun, ei vor fi loiali companiei tale și vor investi în succesul ei pe termen lung. La urma urmei, vei împărtăși cu ei interesul personal și financiar și veți lupta împreună pentru ca firma să aibă profit.

➕ Afacerea ta va fi singura prioritate a echipei. Nu vor fi distrași de niciun alt proiect.

Acestea fiind spuse, nu există nicio îndoială că există provocări reale atunci când te bazezi exclusiv pe o echipă creativă internă pentru a gestiona toate eforturile tale de marketing și inovare.

Dezavantajele unei echipe interne

➖ Principala provocare este că rar să găsești un profesionist în marketing care să stăpânească toate tipurile de marketing și care să vrea să lucreze exclusiv pentru compania ta, în condițiile în care agenție îl va plăti cel puțin dublu.

➖ În majoritatea cazurilor, un profesionist în marketing lucrează deja pentru o agenție de marketing digital sau are propria agenție. Tot ce vei putea angaja tu să angajezi vor fi începători, care vor învăța marketing pe bugetele tale. După ce vor învăța bine, vor fi recrutați de o agenție care îi va plăti mai bine, vor trece în freelancing sau își vor face ei o agenție. Știm, e trist și frustrant, dar acesta este adevărul. Nu te mințim.

➖ De asemenea, mai trebuie remarcat și faptul că este posibil să plătești salariul unui angajat cu normă întreagă indiferent dacă lucrezi sau nu activ la o campanie de marketing la un moment dat. Indiferent că el astăzi are treaba 8 ore, 2 ore sau deloc. Nu ai un proiect momentan? Ei bine, tot va trebui să plătești acea persoană!

➖ Ai nevoie de cineva pentru copywriting, de altcineva pentru grafică și webdesign, de un analist de date și de un specialist SEO. Vei găsi o persoană care să le știe pe toate? Greu de crezut. Vei angaja 2-3-4 oameni? Ce faci cu taxele pe atâtea salarii în plus? O agenție îți oferă specialiști diferiți la (aproape) tariful unui angajat intern bun.

agentie de online marketing
Beneficiile unei agenții de marketing

Ce înseamnă marketing digital printr-o agenție?

Spre deosebire de angajarea cuiva intern, utilizarea unei agenții de marketing digital pentru a vă gestiona eforturile creative de marketing și inovare vine cu mai multă flexibilitate și expertiză. Ia în considerare următoarele aspecte:

Avantajele unei agenții de marketing

➕ În primul rând, o agenție de marketing digital știe ce funcționează și ce nu cu alte firme din domeniul tău. Nu vei fi cobaiul nimănui sau victima unor noi tehnici de marketing experimentale. Agențiile de marketing digital aduc cu ele ani de cunoștințe.

➕ Unele dintre tacticile tale de promovare pot fi depășite dacă ești o companie mai veche. O agenție profesionistă știe acest lucru și poate ajuta la eforturile de marketing și inovare prin aducerea unei noi echipe creative.

➕ Externalizarea echipei de marketing îți poate crește rentabilitatea investiției în mai multe moduri. Principalul dintre ele: îți vei reduce cheltuielile generale. O echipă de marketing digital îți aduce aproape întotdeauna talent mai concentrat, flexibil, creativ și inovator prin reducerea cheltuielilor și a cheltuielilor generale.

Și mai multe avantaje ale unei echipe de marketing

➕ Nu va trebui să angajezi, să instruiești, să supraveghezi sau să oferi beneficii noului personal. Nu vei avea cereri de concediu când ți-e lumea mai drag. Nu vei avea personal care să intre în concediu maternal ori medical.

➕ Poți angaja o agenție de marketing digital pe o bază flexibilă sau per proiect. Ori o poți angaja pentru perioade contractuale mai extinse, care se potrivesc nevoilor tale. Procedând astfel, reduci cheltuielile în timp ce îți crești rentabilitatea investiției.

➕ Cele de mai sus sunt legate de un alt punct important. Dacă ai o echipă de creație internă, s-ar putea să te îngrijorezi că nu le oferi suficientă muncă. Vei începe să generezi proiecte pentru a-i menține ocupați. Făcând asta înseamnă că pierzi timp, talent și bani. Acest lucru nu va fi niciodată o problemă pentru o echipă de marketing digital.

Așadar, lucrul cu o agenție este mai ieftin, mai eficient și lipsit de problemele pe care un angajat intern în plus le poate aduce cu sine.

cea mai buna agentie de marketing
Agenție de marketing de top – Ads Leaders

Ce să alegi: agenție de marketing sau un angajat intern?

Sunt creativitatea și inovația importante pentru tine? Ar trebui să fie. Agențiile de marketing digital sunt specializate în a fi la curent cu tot ce înseamnă tehnologie de marketing.

De obicei, aceste agenții profesionale de marketing și promovare au mai multe persoane a căror unică sarcină este să urmărească tot ce se întâmplă în lumea marketingului digital. Ca atare, cei din agenție sunt capabili să urmărească instrumentele și tehnologia, asigurându-se că monitorizează noile tehnici de marketing digital. Un om din echipa ta poate să nu aibă resursele logistice și tool-urile potrivite pentru a face acest lucru.

În cele din urmă, amintește-ți că o agenție de marketing digital va avea o echipă creativă care înțelege în mod explicit nișa afacerii tale. Ei vor avea experiență cu cuvintele cheie, grafica și tehnicile potrivite care funcționează pentru nișa ta specifică. Practic, obții talent personalizat pentru marketingul afacerii tale.

Concluzii

Deci, care este concluzia? Care variantă este mai bună: angajat intern pentru promovare sau agenție de marketing? Noi credem că nu este greu de decis. Agenția de marketing îți aduce mai multe avantaje pentru un buget mai mic.

Dacă angajarea unei agenții de experți îți face cu ochiul, contactează agenția noastră de promovare, Ads Leaders! Suntem o companie-lider în marketing și inovare în Europa și în România. Valorificăm cele mai bune instrumente de marketing și cunoștințe acumulate în ani pentru a-ți susține afacerea, oricare ar fi ea!