Blog

Marketing online pentru un start-up: cum îl faci?

by | 20, Jun, 22 | Marketing digital, reclame PPC cabinete stomatologice | 0 comments

Ai o afacere la început de drum și te întrebi: oare am nevoie de marketing online pentru un start-up? Ei bine, aceasta nu ar trebui să fie o întrebare, ci o afirmație sau o exclamație. După cum afirmăm noi și alți specialiști în marketing, dacă ai 500 lei buget, de 400 fă marketing online și afacerea ta va fi pe plus.

Cum facem marketing online pentru un start-up? Află câteva perspective interesante din acest articol marca Ads Leaders!

Marketing online pentru un start-up

Dacă ai fi deschis afacerea ta acum 10 sau 20 de ani și ne-ai fi întrebat dacă ai nevoie de promovare în online, ți-am fi răspuns: depinde de domeniu.

Dacă însă ne întrebi acum dacă ai nevoie de promovare în mediul online, răspunsul nostru este: da, indiferent de domeniu! Fără promovare digitală, afacerea ta pur și simplu nu va prinde aripi!

Primul pas: ai nevoie de un website pentru start-up!

Cum începi să faci promovare pentru o afacere la început de drum în online? Primul pas este să ai un site, ca să ai ce promova. Cum faci un site pentru un start-up? Ai câteva variante la dispoziție:

 • poți să îl faci tu; fie îți va lua câțiva ani să înveți totul de la zero (pentru că vrei un site profesional, nu o cârpeală), fie deja ai cunoștinte de webdesign și programare și atunci îți va lua câteva săptămâni și va ieși o treabă bună;
 • poți să îl rogi pe “băiatul” pe care îl știi tu că se pricepe la calculatoare să îți facă un site; probabil îți va face un website în câteva luni, dar s-ar putea să constați că nu înregistrezi nici măcar o vizită organică pe el și te vei întreba “oare de ce?”;
 • poți apela la o firmă de webdesign care are oameni specializați pe crearea de site-uri pentru start-up și care îți vor face un site cu adevărat pregătit pentru succes, optimizat SEO și la zi cu ultimele cerințe tehnice.

Bun, acum ai un site pentru afacerea la început de drum pe care ai creat-o. Ce urmează? Promovarea!

Promovare online pentru start-up

Un boost la o postare pe Facebook este foarte simplu de realizat. Un copil de 12 ani se joacă făcând asta. Însă poate fi numită această tehnică “promovare online”? Niciodată, în niciun context. De ce? Pentru că promovarea online pentru un start-up sau pentru o afacere deja matură trebuie să aibă în spate o întreagă strategie. Această strategie trebuie să înglobeze toate aspectele de promovare a unei afaceri:

 • optimizare SEO on-site și off-site,
 • adăugare de conținut nou în mod regulat,
 • research pe nișa ta,
 • research pentru competiție,
 • ajustarea constantă a strategiei,
 • campanii de promovare pe Social Media,
 • campanii de promovare pe Google,
 • testare noi canale de marketing (LinkedIn, TikTok etc.).

Pe scurt, cam asta implică promovarea online a unui start-up. Un boost la o postare este egal cu zero.

Cum faci marketing online pentru un start-up?

Ai și aici la dispoziție mai multe variante:

 • poți să te ocupi tu singur de toate aceste aspecte; dacă nu ai experiență în marketing, vei băga bani vreo câțiva ani fără să obții rezultate până când vei învăța pe banii tăi tot ce trebuie să știi; dacă ai experiență în marketing, vei obține rezultate bune rapid;
 • poți să îl rogi tot pe “băiatul/vărul/prietenul” care ți-a făcut site-ul să îl și promoveze; va învăța marketing pe banii tăi până când te vei sătura să plătești mii și mii de lei/Euro lunar fără să ai rezultate;
 • poți apela la o agenție de marketing online cu experiență care să îți livreze rezultate chiar din prima săptămână de promovare.

Ca de obicei, e decizia ta. Noi doar îți prezentăm variantele pe care le ai la dispoziție.

Ads Leaders – promovare online pentru afaceri la început de drum

Acum ai o idee despre ce implică în linii mari promovarea online a unei afaceri la început de drum. Probabil te întrebi ce buget îți trebuie pentru toate acestea. Ei bine, promovarea online se poate face și cu 1000 de lei pe lună și cu un milion de Euro pe lună. Depinde de punctul în care se află afacerea ta și de obiectivele tale pe viitor.

Dacă îți dorești cu adevărat să crești și să ai o afacere de succes, ai nevoie de servicii de promovare online pentru afaceri la început de drum cu adevărat profesionale. Te ajutăm cu drag și îți punem la dispoziție experiența echipei noastre! Nu îți oferim doar promovare, ci și sfaturi și sugestii utile. Dacă tu ai succes, și noi avem succes!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *