Blog

Importanța storytellingului în marketing: sfaturi pentru 2023

by | 20, Dec, 22 | Branding pentru cabinete stomatologice, Marketing digital, reclame PPC cabinete stomatologice | 0 comments

Storytellingul este o unealtă puternică în marketing. De ce? Deoarece permite afacerilor să creeze o conexiune emoțională cu publicul lor și să comunice eficient mesajul lor de brand. Aflați mai multe despre storytelling pentru anul 2023 în acest articol!

Importanța storytellingului în marketing: sfaturi pentru 2023

Iată câteva puncte cheie de care să țineți cont în 2023 atunci când utilizați povestirea în marketing:

 1. Identificați povestea brandului dvs.: Povestea brandului dvs. este narativul unic care definește brandul și îl diferențiază de concurenți. Ar trebui să fie autentică, captivantă și relevantă pentru publicul țintă.
 2. Determinați publicul țintă: Înțelegerea publicului țintă este crucială pentru dezvoltarea unei povești de brand eficiente. Luați în considerare valorile, nevoile și interesele lor și adaptați povestea pentru a vorbi cu ei.
 3. Folosiți povestirea pentru a crea o conexiune emoțională. Oamenii sunt mai predispuși să se amintească și să răspundă poveștilor care le rezonează emoțional. Folosiți povestirea pentru a crea o conexiune emoțională cu publicul dvs. și pentru a face brandul dvs. mai memorabil.
 4. Folosiți povestirea pentru a comunica mesajul brandului: Mesajul brandului dvs. ar trebui să fie în centrul poveștii brandului dvs. Folosiți povestirea pentru a comunica eficient mesajul și valorile brandului dvs. într-un mod care rezonează cu publicul țintă.
 5. Integrați povestirile în toate aspectele marketingului. Povestea brandului ar trebui să fie integrată în toate aspectele marketingului, inclusiv site-ul dvs. web, rețelele sociale, email marketingul și content marketingul.

Ce este însă mesajul de brand?

Mesajul de brand

Mesajul de brand este mesajul principal pe care o afacere dorește să-l comunice publicului despre brandul său. Ar trebui să transmită clar și concis valorile, beneficiile și punctele unice de vânzare ale brandului și să deosebească brandul de concurenți.

Mesajul de brand ar trebui să fie același în toate canalele și materialele de marketing. Ar trebui să fie aliniat poziționării generale a brandului și publicului țintă. Este important ca mesajul de brand să fie autentic, memorabil și relevant pentru publicul țintă pentru a comunica eficient propunerea de valoare a brandului și pentru a construi o conexiune emotională puternică cu acesta.

Un exemplu de mesaj de brand este sloganul Nike “Just do it”. Acest slogan comunică eficient valorile de brand ale companiei Nike: determinare, perseverență și atitudinea de a nu renunța vreodată. De asemenea, acest mesaj diferențiază Nike de concurenți și vorbește direct publicului țintă al brandului – atleții și persoanele active.

Sloganul a devenit emblematic. Este utilizat constant în toate canalele de marketing ale companiei Nike, inclusiv în campaniile de publicitate, pe rețelele sociale și pe ambalajul produselor. Este un mesaj simplu, dar puternic, care a ajutat la stabilirea Nike ca un brand de top în industria de îmbrăcăminte atletică și activă.

Cum creați un mesaj de brand pentru compania dvs.?

Pentru a crea un mesaj de brand eficient pentru compania dvs., urmați acești pași:

 1. Definiți publicul țintă al companiei dvs. Gândiți-vă cine sunt persoanele cărora doriți să le vindeți produsele sau serviciile dvs. și ce probleme au acestea.
 2. Identificați diferențiatorii de brand. Gândiți-vă la ce face compania dvs. diferit de concurenții săi și ce beneficii unice oferă produsele sau serviciile dvs.
 3. Definiți valorile brandului dvs. Gândiți-vă la ce valori reprezintă brandul dvs. și cum acestea se potrivesc cu publicul țintă și diferențiatorii de brand.
 4. Formulați mesajul de brand. Folosiți valorile și diferențiatorii de brand pentru a crea un mesaj concis și memorabil care să transmită propunerea de valoare a brandului dvs. și să diferențieze brandul de concurenți.
 5. Integrați mesajul de brand în toate materialele de marketing. Asigurați-vă că mesajul dvs. de brand este consistent în toate materialele de marketing, inclusiv în campaniile publicitare, pe site-ul web, rețelele sociale și ambalajul produselor.
 6. Testați și optimizați mesajul de brand. Testați diferite variante ale mesajului dvs. de brand și monitorizați rezultatele pentru a vedea ce funcționează cel mai bine. Optimizați mesajul în funcție de feedbackul primit.

Cum vă putem ajuta noi?

Suntem Ads Leaders, o agenție de publicitate digitală dedicată companiilor care vor să atingă succesul online.

Dacă vă doriți să creați un mesaj de brand puternic care să vă diferențieze de concurenți și să vă ajute să vă atingeți obiectivele de afaceri, noi vă putem ajuta.

Cu ajutorul experienței noastre în marketing digital, ne putem asigura că mesajul dvs. de brand este integrat în toate materialele de marketing pentru a crea o experiență de brand coerentă pentru clienții dvs.

De asemenea, putem ajuta cu crearea de povești puternice prin care să vă conectați mai bine cu publicul dvs. țintă și să creați o relație puternică cu acesta. Suntem maeștri în storytelling, iar asta nu spunem noi, ci clienții noștri.

Nu încetați să vă promovați afacerea online! Contactați-ne astăzi pentru a vedea cum putem ajuta compania dvs. să crească prin intermediul promovării digitale.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *