Guest Post pentru SEO: benefic sau nu?

Dă share!

guest post pentru SEO

Articolele de tip guest post sunt benefice sau nu pentru SEO? Ajută la clasarea pe Google mai sus în pagină? Află adevărul din acest articol marca Ads Leaders!

Ce înseamna Guest Post?

În termeni simpli, un guest post înseamnă publicarea unui articol de pe pagina ta pe un alt site web (autoritar). Acest procedeu de promovare este esențial pentru companii, deoarece acest tip de articole întăresc gradul de recunoaștere a mărcii, generează trafic de calitate și câștigă un backlink important pentru SEO.

Multe agenții SEO practică guest post-ul pentru clienți ca tehnică principală pentru creșterea clasării cuvintelor cheie pe Google. Deși aceasta este o practică obișnuită, totuși nu toate agențiile SEO efectuează postări de calitate pentru invitați. De fapt, majoritatea proprietarilor de afaceri rămân pe site cu postări guest post de tip spam care fac mai mult rău decât bine.

Este important ca, dacă agenția ta de SEO efectuează guest post-uri ca o formă de construire a link-urilor, să facă acest lucru corect.

Beneficiile SEO ale guest post-urilor

Dacă ai targeturi ambițioase de SEO, guest post-urile te ajută să:

  • câștigi backlink-uri naturale, valoroase,
  • crești brand awareness-ul și expunerea afacerii tale,
  • crești traficul de tip referral,
  • crești autoritatea ta de brand,
  • câștigi lead-uri valoroase,
  • câștigi clienți noi și, bineînțeles, profit.

Guest post-urile dăunează strategiei SEO?

Google a avertizat împotriva guest post-urilor scrise doar cu scopul de a obține noi backlink-uri, deoarece consideră că este un procedeu nenatural de optimizare. Deși site-ul tău web nu va fi penalizat în mod direct, eforturile pe care le investești în guest post-uri pot fi în zadar, deoarece Google pur și simplu va devaloriza aceste postări sau le va ignora cu totul.

Backlink-urile de la guest post-uri ar trebui să aibă, de asemenea, etichete adecvate, cum ar fi rel=”sponsored” sau rel=”nofollow”. Linkurile neetichetate pot fi semnalate la Google și pot fi văzute ca linkuri de calitate scăzută, care pot dăuna paginii tale pe termen lung.

Postările de tip guest post au devenit o practică în întreaga industrie SEO. Cu toate acestea, este nu ăți recomandăm să alegi să lucrezi cu o agenție care va valorifica exclusiv acest procedeu SEO în detrimentul altor tehnici SEO.

Strategia SEO corectă

Guest posturile în scopuri SEO pot fi foarte fructuoase dacă sunt făcute corect printr-o planificare și execuție adecvată. Există multe site-uri de autoritate de top în toate nișele care au nevoie și acceptă cu ușurință informații extrem de credibile de la experții lor din industrie.

Dacă ești un proprietar de afacere care dorește să își îmbunătățească poziția SEO prin guest posturi sau altă formă de creare de backlink-uri, atunci este esențial să lucrezi cu o agenție SEO din România care înțelege bine acest domeniu.

Noi, la Ads Leaders, îți construim strategia SEO corectă, personalizată în funcție de afacerea ta și, mai ales, în funcție de competiția pe care o ai!