Blog

Este timpul să dai un refresh site-ului tău?

by | 15, Aug, 22 | Creare site cabinete stomatologice si medicale | 0 comments

Site-ul web este unul dintre lucrurile cele mai importante care reprezintă compania ta. De cele mai multe ori, este unul dintre primele locuri în care clienții tăi îți cunosc produsele sau serviciile. Nu poți avea orice website, ci trebuie să ai un website într-adevăr profesional și funcțional. Este timpul să dai un refresh site-ului tău? Află din acest articol!

De ce ai nevoie de un website?

Să începem cu începutul și să înțelegem de ce ai nevoie de un site web.

Există o mulțime de avantaje în a avea un site web. De exemplu, site-ul web este accesibil clienților în orice moment, în orice loc, de pe orice dispozitiv. Atunci când magazinul fizic ori biroul este închis (sau nu există), clienții îți pot vedea produsele sau serviciile, pot verifica prețurile și îți pot cunoaște brandul.

Clienții obțin toate informațiile de care au nevoie într-un singur loc, fără nicio altă interacțiune necesară din partea companiei tale. Având un site web bine optimizat, economisești timp pentru afacerea ta și conduci la o experiență mai bună pentru clienți.

Unele companii își dezvoltă singure site-ul web, dar recomandarea noastră este să folosești o agenție specializată de dezvoltare web. Acest lucru îți va economisi timp, bani, complicații și alte probleme suplimentare care apar atunci când site-ul web nu este făcut profesional din prima.

A avea un site web bine pus la punct este esențial pentru orice afacere ce vinde produse sau servicii. Mai mult decât atât, site-ul web trebuie actualizat în mod constant pentru a-ți reprezenta cel mai bine compania și pentru a ține pasul cu noile dezvoltări tehnologice și logistice. Site-ul tău este adus la zi sau are același design și aceleași funcționalități de ani de zile?

Este timpul să dai un refresh site-ului tău?


O reîmprospătare a site-ului web este relativ similară cu modernizarea apartamentului tău sau doar a unei camere din acesta. Nu începi să-ți construiești casa din nou. Cu toate acestea, poate gustul tău estetic s-a schimbat și nu te reprezintă la fel de bine ca înainte. Poate că o instalație sau un aparat nu mai funcționează și trebuie înlocuit cu ceva mai nou și mai bun. Poate că familia ta a crescut și ai nevoie să faci spațiu pentru toată lumea.

Același lucru se poate întâmpla și cu site-ul tău. Este posibil ca obiectivele, produsele sau serviciile companiei tale să nu mai fie aceleași ca la început, când ai început afacerea. Poate că un modul nu mai funcționează și trebuie ori updatat, ori schimbat. Este posibil ca varianta de php folosită să nu mai fie de actualitate. Poate ai nevoie de un spațiu de hosting mai mare.

Nu toate site-urile web sunt la fel. Unele dintre ele trebuie actualizate mai des decât altele. Depinde de mulți factori, cum ar fi scopul afacerii tale, numărul de produse și servicii pe care le oferă, planurile de extindere pe viitor etc.

Ce înseamnă mai exact să dai un refresh site-ului tău?

Este esențial să reții că reîmprospătarea site-ului tău nu înseamnă reproiectarea acestuia. Este un proces mult mai simplu în comparație cu reproiectarea.

Reproiectarea site-ului web poate dura ceva timp și se referă la modificări mai complicate. Un refresh dat site-ului tău poate însemna, de exemplu, schimbarea fonturilor sau actualizarea conținutului, verificarea modulelor instalate și updatarea sau schimbarea lor cu variante mai performante, updatarea temei, a versiunii php, rezolvarea erorilor din back-end, aducerea la zi din punct de vedere tehnic în acord cu necesitățile firmei etc.

Cum știi că a venit momentul să dai un refresh site-ului tău?

S-ar putea să te întrebi când este momentul potrivit pentru a da un refresh site-ului tău. Ei bine, este recomandat să faci asta în fiecare an, deoarece tehnologia evoluează rapid și vrei să profiți de ea. De asemenea, nevoile tale evoluează, iar site-ul trebuie să țină pasul cu dezvoltarea companiei.

Există câțiva indicatori care te pot ajuta să decizi momentul potrivit pentru a-ți reîmprospăta site-ul:

Indicatori cheie pentru a reîmprospăta site-ul cât mai curând posibil

Dacă bounce rate-ul tău este mai mare decât media domeniului în care activezi, este timpul pentru un audit și un refresh dat site-ului.

Daca nu mai obții atât de multe conversii ca înainte, este complicat. Problemele pot fi mai multe, dar site-ul ar putea fi una dintre ele.

Dacă site-ul tău arată plictisitor în comparație cu site-ul concurenților, are nevoie de un nou design.

Dacă produsele sau serviciile afișate pe site nu se potrivesc cu cele pe care le oferi în realitate, ai nevoie de un refresh al site-ului.

Sfaturi pentru un refresh al site-ului

Acțiunile de mai jos nu costă mult, dar impactul pozitiv asupra afacerii tale va fi semnificativ:

  • Actualizează serviciile sau produsele de pe site dacă acestea nu se potrivesc cu cele oferite în acest moment,
  • Actualizează imaginile cu produsele, serviciile sau echipa ta,
  • Alege un font nou pentru a da un aspect nou site-ului sau rearanjează secțiunile din pagină,
  • Schimbă culorile site-ului pentru a aduce acel aspect nou, proaspăt,
  • Actualizează paginile de destinație pentru a le face mai ușor de navigat,

Acestea sunt doar câteva lucruri care pot fi făcute rapid pentru a da un refresh site-ului tău. Implementarea acestor mici modificări în site-ul tău web va îmbunătăți performanța site-ului, vânzările și profitul. Imaginează-ți ce impact vor avea schimbările mai semnificative.

Ads Leaders – agenție profesională de webdesign

Poți face intern toate aceste schimbări sau poți apela la o agenție profesională de webdesign. Avantajele lucrului cu o agenție includ rapiditatea și profesionalismul lucrării, tariful mic și sfaturile de neprețuit pe care le poți primi cu privire la evoluția website-ului tău.

Noi, echipa de profesioniști Ads Leaders, suntem aici oricând vrei să dai un refresh site-ului tău!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *