Indiferent dacă sunteți writeri noi în domeniu sau sunteți un content writer cu experiență, anxietatea unui nou proiect ne poate face uneori – adesea în mod neașteptat – să înghețăm. Această paralizie creativă este atunci când privim o pagină goală, incapabili să venim cu idei și conștienți că timpul trece și deadline-ul se apropie.
Cu toții am fost acolo. Așa că ne-am gândit că ar fi util să împărtășim sfaturile și trucurile noastre pentru a depăși tirania paginii goale și pentru a vă ajuta să reveniți la un trend de scris productiv.
Primul lucru de știut este că nu ești singur; sindromul paginii goale are o bază științifică, cu un set clar identificabil de simptome care apar în mod constant împreună.
Sindromul paginii goale
Acest sindrom începe să își arate colții atunci când devii stresat. Stresul determină creierul să producă hormoni care încetinesc funcțiile neuronale, ceea ce servește doar la creșterea sentimentelor de inadecvare față de lipsa de scânteie creativă și alimentează anxietatea. Așa cum este de înțeles, acest lucru provoacă o spirală, pe măsură ce mintea ta pare să devină mai goală și pagina goală devine tot mai amenințătoare.
Dar nu te teme! Există modalități de a trece de paralizia paginilor goale și de a reveni la un scris plin de productivitate.
Iată tehnicile echipei noastre de content writeri cu experiență SEO atunci când intervine sindromul paginii goale:
1. Relaxează-te!
Odată ce te afli într-o spirală negativă, este dificil să ieși din ea. Cea mai bună soluție este să eviți spirala în întregime. Acest lucur înseamnă să creezi un mediu de lucru calm chiar înainte de a te așeza la masa de scris.
Faceți tot posibilul pentru a evita distragerile majore – cum ar fi copiii mici care au nevoie de atenție sau colegii cărora le place să fredoneze în timpul programului. Nu spunem că aveți nevoie de un birou izolat fonic – puteți lucra de acasă, pe masa din bucătărie, și totul ar putea fi în regulă – dar programați-vă timpul de lucru atunci când știți că e liniște în jurul vostru. O pereche de căști care anulează zgomotul exterior poate fi, de asemenea, o variantă bună pentru a lucra în liniște.
2. Evită distragerile!
Lucruri aparent mărunte îți pot împiedica inspirația să apară. Notificările prin chat și prin e-mail sunt echivalentele digitale ale unei persoane care vă strigă numele dintr-o cameră. Încercați să evitați sau să reduceți la tăcere orice vă împiedică să intrați în mentalitatea creativă. Opriți notificările care vă distrag!
3. Construiește un spațiu doar pentru activitatea ta de scriere
Trebuie să creați o stare de spirit pe care să o asociați în mod subconștient cu a fi productiv. De exemplu, să vă așezați la biroul de scris, să deschideți laptopul și lampa de birou. Dacă asta faci atunci când scrii productiv, fă asta și acum, când nu pare să ai inspirație!
Chiar și atunci când spațiul din jurul tău este perfect, încă poate dura ceva timp pentru a intra în zona de creativitate. Creierul nu generează idei bune de scris prin apăsarea unui comutator, așa că nu vă enervați degeaba pe voi înșivă.
4. Fă o încălzire
Studiile au arătat că o pagină goală este deosebit de stresantă, deoarece face ca sarcina din fața ta să se simtă mai mare decât este în realitate. Privind o pagină goală este ca și cum ai vedea întregul proiect întinzându-se în fața ta. Stresul vine din sentimentul de a fi nevoit să umpli întreaga călătorie de scriere, de la A la Z.
Deci nu începe cu A! În schimb, începe cu o încălzire. Așa cum dansatorii încep întotdeauna cu o serie de exerciții pentru a-și încălzi mușchii, designerii de text creativ pot beneficia de ceva similar. Puteți începe prin a discuta lucrurile cu colegii sau a schița câteva idei folosind creion și hârtie, înainte de a vă deschide documentul gol pe computer.
Alternativ, puteți începe prin a vă planifica ierarhia conținutului. Nu aveți nevoie de toate cuvintele pe care viitorul text le va avea, dar poate fi util să schițați titluri și subtitlurile, locul unde vor sta imaginile și listele pe care le veți folosi.
Făcând acest lucru, veți avea elemente de plasat în documentul alb (care, iată, nu va mai fi alb) și o idee aproximativă a viitorului conținut SEO.
5. Caută surse de inspirație
De asemenea, poate ajuta să împrumuți o idee. Evident, nu acceptăm niciodată copierea lucrării cuiva, dar folosirea lucrărilor existente ca referință sau punct de plecare poate ajuta. Gândește-te la asta ca la un punct de plecare pentru viitoarele tale idei creative.
6. Evită burnout-ul!
Când vorbim despre muncă intelectuală, poate fi greu uneori să ne oprim și să ne luăm pauze binemeritate. Dacă suferiți de paralizia paginilor goale, probabil că este un semn că începeți să ajungeți la burnout.
Încercați să setați o alarmă în cealaltă parte a camerei. Astfel, va trebui să vă ridicați de pe scaun pentru a o opri în mod regulat. Acest lucru vă va ajuta să vă mișcați mușchii din când în când. Vă veți aminti și să luați pauze dese – cheia marilor succese. 🙂
Programați-vă o perioadă din zi pentru a face o pauză, a vă întinde sau chiar a face o plimbare. Să te îndepărtezi de ecran este benefic pentru creier și corp. Și pentru creativitate!
7. Colaborează cu cei din jur și cere feedback
În general, oamenii nu lucrează bine în mod izolat. O bună colaborare cu colegii este o modalitate excelentă de a face ca ideile creative de content writing să curgă.
Nu așteptați niciodată până la sfârșitul unui proiect pentru a cere feedback de la client. Veți vrea să știți de la începutul proiectului dacă traiectoria de scriere aleasă nu este pe placul său. Încercați să obțineți feedback regulat și consecvent de la client, acest lucru vă va ajuta să vă organizați ideile.
AdsLeaders e aici pentru a scrie content de calitate în locul tău!
În cele din urmă, cel mai important lucru de reținut când vine vorba de sindromul paginii goale este că nu trebuie să te judeci prea dur. Nimeni nu poate fi productiv 100% din timp – până la urmă suntem doar oameni. Ceea ce contează este că faci tot ce ai nevoie pentru a-ți dezvălui creativitatea.
Iar pentru momentele când nu poți, nu vrei sau nu ai timp de scris articole de blog sau orice alte materiale, noi suntem aici și scriem calitativ în locul tău!