Când vine vorba de atragerea de noi clienți, puține lucruri sunt mai puternice decât dovada socială. Dacă nu ați auzit termenul până acum, el înseamnă, practic, că cei mai mulți oameni au o mentalitate de grup. Șansele să cumpere ceva sunt mult mai mari dacă știu că și alții au cumpărat și au fost mulțumiți. Acesta este un adevăr de marketing pe care îl puteți folosi pentru a atrage noi clienți. Testimonialele, recenziile și studiile de caz sunt instrumentele perfecte și la îndemâna tuturor pentru a realiza acest lucru. Cum ceri testimoniale și review-uri de la clienții tăi? Iată cum să profiți de aceste stimulente de credibilitate pentru a aduce noi clienți!
De ce să ceri testimoniale și review-uri de la clienții tăi?
Un testimonial sau o mărturie este un citat direct de la un client care raportează cât de bună este afacerea ta. Ce modalitate mai bună de a-ți arăta valoarea decât lăsând clienții fericiți să vorbească?
Testimonialele sunt în general scurte și la obiect. Clienții le lasă pe site-ul tău, pe pagina ta de Google Business, pe profilurile tale sociale. Puterea lor este imensă.
De exemplu, noi am sugerat unui client să îi adăugăm pe site un modul de recenzii. După ce oamenii au început să îi lase testimoniale și review-uri de 5 stele la serviciile sale de stomatologie, numărul de programări i-a crescut peste noapte cu 40%.
Cum ceri testimoniale și review-uri de la clienții tăi?
Indiferent că vinzi produse sau servicii, poți aplica una sau toate dintre metodele de mai jos:
- trimite un scurt sondaj de satisfacție după ce ai livrat acel produs sau serviciu, folosind un serviciu automat de trimitere emailuri,
- cere direct clienților să lase un review după ce le finalizezi proiectul, lucrarea sau le livrezi produsul dorit, în special dacă simți că au fost foarte mulțumiți (cei mai puțin mulțumiți llasă singuri de regulă un review negativ – da, se poate întâmpla și asta),
- organizează concursuri de tipul “lasă o recenzie și poți câștiga acest lucru sau serviciu”,
- dacă livrezi produse, pune în colet un bilețel de mulțumire pentru comandă și cere politicos un review pe Facebook sau oriunde dorești (poți include un cod QR pentru ca el, clientul, să poată posta ușor, fără să fie nevoit să te caute pe internet).
Ce faci dacă primești testimoniale și review-uri negative?
Acestea îți pot afecta partea de branding, însă există soluții. În primul rând, ar trebui să remediezi nemulțumirile clienților. Oferă-te să le înregistrezi cererea de retur sau să le înlocuiești produsul. Răspunsul tău politicos și de ajutor va calma nervii clientului. Dacă răspunzi agresiv sau nu răspunzi, faci mai rău.
Apoi, ar trebui să ai grijă ca acest lucru să nu se mai întâmple. Îmbunătățește acel punct vulnerabil al afacerii tale.
Nu în ultimul rând, fă tot posibilul să obții rapid multe testimoniale și review-uri pozitive, pentru a “îngropa” acel review negativ.
Îți lăsăm mai jos un video cu mai multe explicații:
Ai nevoie de ajutor pentru a face un branding într-adevăr de succes pentru afacerea ta? Ads Leaders e aici pentru clienții care vor performanță în vânzări!