5 moduri de creștere a engagementului pe Social Media

Dă share!

crestere a engagementului pe Social Media

Cum măsori eficiența campaniilor tale de marketing în Social Media? În primul rând, prin analizarea engagementului. Iar dacă nu ești mulțumit de acest aspect, ai ajuns în locul potrivit. Descoperă cele 5 moduri de creștere a engagementului pe Social Media din acest articol marca Ads Leaders!

Ce este engagementul în Social Media?

Prin engagement, ne referim la tot ce înseamnă like-uri, share-uri, comentarii, reacții de orice fel pe care lumea le are la ce postezi tu în Social Media.

Algoritmul rețelelor sociale funcționează astfel: ai un engagement bun (reacții pozitive sau negative, nu contează, important este să fie activitate), înseamnă că acest content este relevant pentru utilizatori și este ridicat în afișări.

Nu ai reacții la ce postezi? Algoritmul interpretează că acel content nu este valoros, așa că nu va fi afișat în față, iar pagina respectivă își va pierde tot mai mult reach-ul organic.

De aceea, este esențial să ai un engagement bun atunci când postezi pe Social Media. Cum crești engagementul pe paginile tale de Social Media? Citește în continuare!

moduri simple de a creste engagementul pe social media
Cum cresti engagementul pe Social Media?

Moduri de creștere a engagementului pe Social Media

Echipa Ads Leaders îți oferă top 5 sfaturi de creștere a engagementului în Social Media:

1. Nu fi agresiv cu vânzarea!

Știm că vrei să vinzi. Clienții tăi știu și ei că vrei să vinzi. Dar nu deveni prea insistent prin postările tale! Lumea se va plictisi și îți va da unfollow urgent. Cum te-ai simți tu dacă tot ce ți-ar transmite un brand ar fi “cumpără, cumpără, cumpără”? Te-ai simți agasat și folosit, nu? Cum crezi că se simt clienții tăi când faci asta? Exact la fel – folosiți.

În schimb, postează content cât mai diversificat: detalii despre un produs, prezentare a avantajelor unei game de produse, postări generaliste despre alte subiecte conexe, știri din domeniu, anunțuri despre promoții și reduceri, sfaturi de întreținere a produselor tale, content de tipul “cum să…”, jocuri care să implice produsele tale etc. Oferă conținut care să aducă valoare și să fie interesant, nu agasant!

Ai rămas în pană de idei de postări pe Social Media? Noi nu. Ți le facem noi în cel mai profesional mod, cu creștere garantată a engagementului pe paginile tale!

idei de postari pe Social Media

2. Urmează trendul

Probabil ai observat că trendurile postărilor se schimbă periodic. Acum se postează în cu totul alt mod față de acum 3 ani. Au evoluat tool-urile și a evoluat gustul oamenilor. Ca să nu devii plictisitor și să pari învechit, ține pasul cu toate aceste trenduri!

3. Fă din brandul tău unul cald și personal

Este ușor să postezi din spatele unui ecran. Ești un anonim, nu te știe nimeni, tu împingi în față doar brandul, care este o entitate și atât. Ei bine, este facil și comod să te ascunzi, însă și rezultatele vor fi pe măsură.

În schimb, dacă alături de brandul tău adaugi și o față, o persoană reală, o poveste a unui om, lucrurile se schimbă. Lumea va fi mult mai doritoare să te cunoască și să îți cunoască brandul. De aceea, nu fi sfios! Ieși în față! Promovează-te împreună cu brandul tău! Spune-le oamenilor: ăsta sunt, cu bune și cu rele, acestea sunt produsele mele, cu bune și cu rele. Vreau să vă cunosc pe toți, cu bune și cu rele!

Vei constata că se întâmplă o magie. Atât în vânzări, cât și în modul în care te percepe publicul. Aceasta este ideea și din spatele brand-ambassadorilor de la firmele mari – pentru ca lumea să poată asocia brandul cu o față.

Ai nevoie de o agenție pentru branding personal? Prezent!

trucuri crestere engagement
Cum crești rezultatele în Social Media?

4. Postează exact atunci când audiența ta este online

Sigur, nu o să urmărești oamenii să vezi când sunt online. Există tool-uri care fac asta pentru tine. Află când audiența ta țintă este cea mai activă pe Social Media (zi, oră) și postează chiar atunci! În acest fel, vei avea acces la o “feliuță” din atenția lor.

5. Conversează cu audiența ta

A trecut vremea când era suficient să postezi 3 nimicuri și să aștepți vânzările. Oamenii sunt din ce în ce mai pretențioși, iar tehnicile pentru promovare pe Social Media au devenit tot mai sofisticate.

De aceea, te sfătuim să intri efectiv în conversație cu audiența ta. Când comentează cineva ceva, orice, la postarea ta, intră în discuție, fii amuzant, condu discuția, implică-te! Chiar dacă ai un comentariu negativ, condu discuția într-o zonă relaxată, prietenoasă și amuzantă și vei avea de câștigat. Oamenii adoră să citească comentarii și în special intervențiile brandurilor – aceste intervenții te vor face să pari uman, real, cald! Tu când vezi o postare cu zeci sau sute de comentarii nu intri să citești să vezi ce se vorbește? Așa face toată lumea!

rata de engagement instagram

Nu ai timp să te ocupi de managementul paginilor tale sociale? Nicio problemă! Noi avem personal special dedicat părții de management Social Media. Contactează-ne!

Dacă îți asculți audiența și cânți așa cum vrea ea să joace, ai doar de câștigat! Sau ne poți lăsa pe noi să facem asta pentru tine. Ads Leaders – agenția digitală pe care o vrei alături de tine!