WordPress este cea mai utilizată platformă din lume pentru crearea site-urilor și cel mai apreciat CMS (Content Management System). De asemenea, oferă cea mai prietenoasă interfață, astfel încât nu mai sunt necesare cunoștințe tehnice avansate pentru a administra un website. Practic, WordPress a făcut ca lumea website-urilor să fie accesibilă pentru oricine. În acest articol marca AdsLeaders, vorbim despre importanța optimizării imaginilor atunci când creăm website-uri în WordPress și despre cum îi ajutăm pe clienții noștri în acest sens.
Importanța optimizării imaginilor în WordPress
Așadar, este necesar să înțelegem ce înseamnă optimizarea imaginilor și de ce este acest proces atât de important atunci când creăm website-uri în WordPress și le administrăm.
Ce înseamnă optimizarea imaginilor în WordPress?
Simplu spus, optimizarea imaginii constă în acțiunile pe care le faci pentru ca imaginile să se încarce mai rapid pe paginile website-ului tău. Toate site-urile web folosesc imagini și toate aceste imagini pot fi optimizate pentru a obține rezultate mai bune în relație cu vizitatorii și cu motoarele de căutare.
Performanța website-ului tău este un factor extrem de semnificativ atunci când vorbim despre competitivitate și rezultatele obținute. Un site cu imagini care se încarcă lent pierde vizitatori, pierde comenzi, pierde bani.
De ce este importantă optimizarea imaginilor în WordPress?
Iată câteva statistici referitoare la importanța optimizării imaginilor în WordPress:
- O secundă întârziere în încărcarea imaginilor duce la o scădere a satisfacției vizitatorilor site-ului cu 16% (așadar, impactează drastic partea de UX),
- 25% dintre vizitatorii site-ului tău vor pleca pe un site concurent dacă pagina ta nu se încarcă în maximum 4 secunde (este impactat traficul și bounce-rate-ul site-ului tău, ceea ce duce la o rankare proastă în Google),
- aproape jumătate dintre vizitatorii pierduți în acest mod nu se vor mai întoarce niciodată pe site-ul tău (iar acest lucru îți afectează vânzările și, implicit, profitul),
- chiar dacă ai produse mai bune și mai ieftine, peste 60% dintre cumpărători vor prefera să achiziționeze de pe un site care se încarcă mai rapid.
Concluzia? Ai nevoie de un site cu imaginile perfect optimizate, pentru a se încărca rapid și a nu pierde clienți și vânzări!
Atenție însă, soluția nu este să folosești mai puține imagini. Acestea te ajută să rankezi mai bine în Google și, bineînțeles, să oferi clienților mai multe informații pentru a face o achiziție. Soluția este să optimizezi imaginile, așa încât acestea să se încarce o dată cu textul. Cum faci acest lucru? Citește în continuare!
Cum optimizezi imaginile în WordPress?
Atunci când site-ul tău este creat de o agenție digitală profesională precum AdsLeaders, poți fi liniștit că toate imaginile tale sunt corect încărcate și optimizate.
Totuși, dacă vrei să îți construiești singur site-ul sau pur și simplu vrei să verifici că totul e în ordine pe site-ul tău, îți oferim câteva sfaturi despre optimizarea imaginilor în WordPress:
- Găsește imaginile neoptimizate de pe site folosind GTmetrix sau/și Page Speed Insights,
- Redimensionează imaginile prea mari.
- Folosește formate prietenoase de imagini (convertește formate precum JPEG sau PNG într-un format prietenos de tipul WebP),
- Codează eficient imaginile pentru a le comprima,
- Folosind CSS, poți comprima mai multe imagini într-un singur fișier,
- În HTML sau CSS, poți specifica înălțimea și lățimea fiecărei imagini,
- Minimizează redirecturile pentru a servi imaginile din sursa corectă,
- Servește imaginile de pe un CDN,
- Asigură-te că imaginile își fac cache corect,
- Încarcă un favicon mic de 16×16 px și asigură-te că își face cache corect,
- Debifează tagul EXIF al imaginilor.
Acestea sunt cele mai importante proceduri de optimizare a imaginilor în WordPress. Pentru a-ți face o idee despre cât de mari ar trebui să fie imaginile pentru ca site-ul tău să se încarce corect, îți lăsăm mai jos un tabel cu pixelii (px), înălțimea (h) și lățimea (w) fiecărui tip de imagine:
Tip imagine | Dimensiune |
Favicon | 16×16 px |
Imagini widget | 414 w |
Imagini tip carusel | 115 h |
Imagini pe slidere | 1900 w x 400 h |
Imagini featured | 250 w x 250 h |
Imagini principale articole blog | 0 |
Imagine Open Graph Facebook/Instagram | 1200 w x 628 h |
Pluginuri utile pentru optimizarea imaginilor în WordPress
Așadar, importanța optimizării imaginilor în WordPress este crucială. Pentru a-ți face misiunea mai ușoară, îți oferim câteva sugestii de pluginuri care te vor ajuta în procesul de optimizare a imaginilor în WordPress. Totuși, nu uita că, pentru același task, nu este bine să folosești două pluginuri diferite. Alege câte un singur plugin care să îndeplinească un anumit rol.
- ShortPixel – pentru comprimarea imaginilor, îndepărtarea datelor EXIF, redimensionare imagini,
- ShortPixel Adaptive Images – pentru a servi imagini mai mici atunci când site-ul este accesat de pe dispozitive mobile,
- BunnyCDN – pentru a servi imaginile de pe acest CDN,
- WebP Converter for Media – pentru a converti imaginile JPEG sau PNG în WebP,
- Elementor Lazy Load Background Images – pentru a încărca imaginile lente din fundal,
- GTmetrix Legacy Reports – pentru a identifica erorile imaginilor,
- Perfmatters – rescrie imaginile pentru a le servi de pe CDN-ul tău, util și pentru celelalte funcționalități ale sale,
- Better Search Replace – pentru a updata în bulk imaginile care trebuie optimizate,
- Cloudflare – protecție hotlink și alte funcționalități foarte utile,
- CSS Sprite Generator – pentru a combina mai multe imagini mici într-un singur fișier,
- WP Rocket – un plugin foarte bun pentru partea de cache etc.
AdsLeaders – creare website-uri perfect optimizate pentru rankare în Google și vânzări rapide
Acum că știi mai multe despre importanța optimizării imaginilor în WordPress, probabil ți se pare că acest aflux de informații este covârșitor. Ei bine, pentru asta suntem noi aici! Indiferent că ai deja un site și vrei să îl optimizezi sau începi un site de la zero, apelează cu încredere la noi, agenția digitală AdsLeaders!
Îți oferim servicii complete:
– creare site sau magazin online,
– optimizare constantă pentru SEO, UI și UX,
– mentenanță și îmbunătățire site-uri,
– design logo, bannere și orice grafică ai nevoie,
– content writing și administrare blog cu indexare rapidă în Google Search Console,
– branding,
– promovare pe Google și Facebook,
– alte servicii conexe.
Vrei să începi un business online? Ai o idee, însă nu știi de unde să începi? Îți oferim consultanță gratuită în domeniul afacerilor online! Este suficient să ne spui ce servicii sau produse vrei să oferi online, iar noi începem partea de research și creare site profesional, apoi te promovăm! Contactează-ne și te ajutăm cu drag!
Sursă foto: onlinemediamasters.com