Blog

Cât costă serviciile SEO?

by | 15, Dec, 22 | Optimizare SEO cabinete stomatologice | 0 comments

Ai vrea să faci SEO pentru site-ul tău, însă nu știi exact cât te va costa? Oare bugetul îți permite un astfel de tip de promovare? Ei bine, îți spunem noi în acest articol cât costă serviciile SEO în medie în România. Citește în continuare!

Cât costă serviciile SEO?

Înainte să îți spunem prețul serviciilor SEO, vrem să îți adresăm câteva întrebări:

  • cât te costă când nu faci SEO, ci irosești bugetul pe PPC care nu aduce rezultate?
  • oare cât te costă să ratezi șansa de a ajunge organic pe prima pagină în Google?
  • cât te costă să știi că ai putea să ai vânzări 5 ani de acum încolo cu zero investiții în reclame, dar tu nu o faci?

Și acum, să răspundem la întrebarea: cât costă serviciile SEO?

Tarife SEO în România

După cum știi, noi lucrăm cu site-uri din România, dar și din Europa occidentală (Franța, Germania, Marea Britanie), Canada și Statele Unite ale Americii. Acolo vorbim de cu totul alte tarife. Dacă vi le-am spune, ați considera că sunt absolut amețitoare. De ce? Pentru că vesticii au înțeles deja importanța tehnicilor SEO și sunt dispuși să plătească sume enorme pentru a avea aceste beneficii. SEO are, într-adevăr, puterea de a te transforma dintr-un anonim într-un adevărat succes pe nișa ta.

În România, tarifele sunt mult mai mici, deși serviciile pe care le prestăm aici sunt la fel cu cele din afară. De ce? Pentru că românii încă nu au înțeles pe deplin importanța SEO și nu investesc în această direcție. Practic, trebuie să ne adaptăm pieței de aici.

În România, agențiile practică tarife ori pe proiect, ori pe ora de lucru, ori contra comision din vânzări. Iată câteva exemple și detalii:

Tarif SEO pe proiect

Tariful pe proiect poate fi calculat lunar sau pe o perioadă mai lungă (un an întreg, de exemplu). Îți amintim că SEO nu se face pe perioade scurte, ci pe perioade lungi. În funcție de dificultatea proiectului tău și în funcție de experiența celui care lucrează la proiectul tău, poți plăti de la 100 euro pe lună până la mii de euro pe lună. În general, dacă faci plata în avans pe un an, poți primi reduceri.

De exemplu, dacă ai un mic website de prezentare fără mari pretenții și vrei dooar câteva optimizări de bază plus un articol de blog optimizat SEO pe lună, te poți descurca cu 100 de euro ca buget lunar.

Dacă însă ai o afacere mare, vrei rezultate rapid și vrei să apeși pedala de accelerație, prețurile vor crește.

La fel, dacă alegi să lucrezi cu un începător, nu vei plăti mult, pentru că acesta practic va învăța pe banii tău. Dacă alegi să lucrezi cu experti în SEO, vorbim de alte sume.

Tarife SEO pe oră

O altă modalitate practicată este cea a tarifului pe oră. Tu spui ce vrei (sau decizi împreună cu agenția), iar ei estimează câte ore de lucru trebuie pentru acel lucru. Apoi, vei plăti acele ore estimate. Sunt juniori în SEO care lucrează cu câteva zeci de lei pe oră, dar sunt și experți care lucrează cu 100 de euro pe oră sau chiar mai mult.

Noi nu prea recomandăm această variantă deoarece clientul va avea întotdeauna un dubiu: oare chiar a lucrat toate acele ore sau mi le-a facturat degeaba? De aceea, noi considerăm că plata per proiect e cea mai indicată. Noi facem ce trebuie fără ca pe tine să te intereseze câte ore lucrăm noi.

Servicii SEO contra comison din vânzări

Nouă acest sistem ni se pare de departe cel mai dezavantajos. De ce? Pentru că:

  • Vânzările din SEO vor apărea în 2-3 luni după începerea activității. Ce se întâmplă dacă specialistul SEO lucrează, dar proprietarul afacerii întrerupe colaborarea într-o lună? Cine îi va plăti serviciile specialistului, având în vedere că vor fi rezultate după ce el nu mai lucrează cu acea firmă?
  • Partea de SEO poate să fie impecabil executată, însă site-ul are alte probleme care duc la lipsa conversiilor. De exemplu, poate să aibă prețurile exagerate, imagini de calitate proastă la produse etc. Nu vor fi vânzări, dar nu din vina specialistului SEO, care și-a făcut treaba. Cine plătește munca acestuia?
  • Pentru ca un astfel de sistem să funcționeze, ar trebui ca la finalul lunii antreprenorul să prezinte vânzările specialistului SEO și încasările, pentru a putea fi calculat un comision. De ce să aibă un colaborator al tău acces la cifra de afaceri lunară? Nu se justifică.
  • Poate că primești comenzi și de pe alte canale, nu doar din SEO. Cum le contorizezi și cum împarți pentru a ști ce comision i se cuvine colaboratorului pe SEO?

Exemplele ar putea continua. Cert este că această metodă de plată ni se pare cea mai complicată și cea mai riscantă, pentru ambele părți.

Plata serviciilor SEO la Ads Leaders

Cu clienții noștri, noi lucrăm pe bază de proiect, cu plata lunară. Acest sistem ni se pare cel mai corect: decidem împreună ce servicii executăm, noi prestăm, iar tu ai previzibilitate a plăților, a termenelor, dar și a rezultatelor.

De asemenea, îți garantăm servicii de top, la prețuri adaptate pieții din România! Ne pliem pe bugetul tău, indiferent că e mic, foarte mic, mediu, mare sau gigantic.

Contactează-ne oricând!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *