Ajută like-urile de pe Facebook la SEO?

Dă share!

ajuta like-urile de pe Facebook la SEO

Indiferent dacă aveți o afacere mică sau mare, puterea rețelelor sociale este incontestabilă pentru a vă spori prezența online și pentru a optimiza valoarea brandului pe care l-ați creat. Platformele de social media permit companiilor să interacționeze cu clienți noi sau existenți, sporind implicarea și loialitatea clienților. Orice tip de interacțiune cu publicul pe rețelele sociale este numit „semnal social”. Aici ne referim la like-uri, distribuiri, mențiuni. Ajută like-urile de pe Facebook la SEO? Ei bine, acestea sunt chiar cruciale pentru a obține rezultate mai bune în clasamentele SEO.

Ajută like-urile de pe Facebook la SEO?

Deși semnalele sociale nu influențează direct clasamentul în motoarele de căutare, acestea afectează foarte mult factorii care vă vor îmbunătăți clasamentul pe Google. Depinde însă de cum le folosim.

Cum să utilizați semnalele sociale pentru îmbunătățirea clasamentului pe Google?


Pe o piață din ce în ce mai concurențială, este necesar ca brandurile să folosească instrumente SEO eficiente care urmăresc clasamentele motoarelor de căutare și oferă trafic organic pentru optimizarea site-ului web. Acele instrumente monitorizează comportamentul concurenților, urmăresc interacțiunile pe rețelele sociale și oferă soluții pentru a îmbunătăți rankingul pe Google.

Noi, la Ads Leaders, folosim aceste instrumente în favoarea clienților noștri. Clienții noștri sunt întotdeauna pe prima pagină în Google!
Semnalele sociale sunt considerate semnificative pentru ca brandurile să se conecteze cu publicul țintă. Cu cât conținutul tău primește mai multă interacțiune, cu atât este mai probabil să-ți crească clasamentul SEO și să te ajute să-ți depășești concurenții.

Iată cele mai bune metode care vor face ca interacțiunile voastre pe rețelele sociale să vă ajute la SEO:

1. Conectați-vă site-ul


Rețelele sociale au un efect incredibil asupra atragerii de trafic către site-ul dvs. Prin urmare, asigurați-vă că distribuiți linkul site-ului dvs. pe conturile de rețele sociale pentru a crește traficul către pagina dvs. Dacă adăugați linkul site-ului dvs. la profilurile de pe rețelele de socializare, persoanele care vă vizitează profilul tind să facă click pe link pentru a obține mai multe informații despre brandul dvs.

Backlink-urile de pe pagini credibile oferă, de asemenea, trafic organic către site-ul dvs. Crearea de backlink-uri semnificative și relevante vă ajută să generați mai mult trafic și să vă creșteți numărul de urmăritori, care probabil vă vor fi clienții ulterior. Backlink-urile de încredere vă oferă oportunitatea de a vă îmbunătăți clasarea în rezultatele căutării pe Google și de a genera mai mulți clienți potențiali.

2. Publicați conținut interesant și relevant pe rețelele sociale


Puteți crea semnale sociale eficiente pentru SEO atunci când distribuiți conținut interesant și relevant pentru a atrage mai multă atenție. Asigurați-vă că distribuiți conținut cu o rată de implicare ridicată, permițându-vă să fiți văzut mai des.

Folosind conținut de calitate, inclusiv call-to-actions, încurajați oamenii să reacționeze, să răspundă sau să comenteze la conținutul dvs. Le puteți cere să vă aprecieze, să vă distribuie sau să vă lase comentarii la postări pentru a crește interacțiunea socială. Aceasta este o modalitate eficientă atât de a construi o relație bună cu publicul dvs., cât și de a vă crește numărul de urmăritori.

Ceea ce distribuiți pe platformele de socializare este esențial pentru a vă îmbunătăți strategia SEO și pentru a genera mai mulți clienți potențiali către site-ul dvs. Când postați orice conținut, asigurați-vă că vă concentrați mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Publicul dvs. nu va fi interesat de conținut de calitate scăzută și veți rata șansa de a interacționa cu ei.

Vestea bună? Noi, agenția de promovare Ads Leaders, ne ocupăm inclusiv de postări calitative pe Social Media pentru clienții noștri, cu rezultate maxime de fiecare dată.

3. Folosiți pluginuri pentru acces imediat la mai multe platforme digitale


Pentru a obține mai multă implicare din partea publicului, pluginurile sunt foarte utile. În timp ce partajați o postare pe blog, nu uitați să adăugați pluginuri pentru cele mai populare platforme de social media, permițând oamenilor să vă distribuie direct postarea pe diferite platforme.

Pluginurile vă pot transforma site-ul într-o putere SEO prin conținut de înaltă calitate. Când lansați o postare interesantă pe blog și folosiți pluginuri, cititorii vă pot distribui cu ușurință conținutul pe propriile profiluri. Astfel, vă pot ajuta să vă creșteți audiența. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă crește prezența pe rețelele sociale prin obținerea de noi followeri în mod organic.

4. Colaborați cu influenceri populari din domeniul dvs.


Influencerii care vă distribuie conținutul pe paginile lor pot crește numărul de clienți potențiali către site-ul dvs. Acest lucru vă îmbunătățește clasamentul pe Google.

Nu trebuie să alegi influenceri cu un număr mare de urmăritori. Este însă important să lucrați cu influeceri credibili, cu urmăritori implicați activ, care sunt înclinați să facă click pe linkul site-ului dvs. Așadar, trebuie să alegeți influenceri care deja partajează conținut similar cu cel al brandului vostru.

Concluzii


Deși semnalele sociale nu au o influență directă în optimizarea clasamentului SEO, ele au un impact considerabil asupra factorilor care stimulează clasamentul Google. Folosirea cu înțelepciune a platformelor de social media vă ajută să implicați mai multe audiențe și să vă promovați marca.

Semnalele sociale pentru clasamentele SEO pot crește gradul de brand awareness. Ele pot stimula implicarea clienților prin conținut interesant și de înaltă calitate publicat în mod regulat. Pentru a obține rate de conversie mai mari și pentru a obține rezultate mai bune în motoarele de căutare, ar trebui să utilizați puterea platformelor de social media. Cu cât distribuiți mai mult conținut de calitate, cu atât brandul dvs. va fi mai valoros.

Așadar, răspundem la una dintre cele mai frecvente înterbări pe care publicul nostru ne-o adresează. Ajută like-urile de pe Facebook la SEO? Răspunsul este: da! Nu doar like-urile, ci și comentariile, distribuirile, mențiunile.

Contactați-ne pentru a vă livra conținut pentru Social Media de calitate, care să genereze interacțiuni. Vrei colaborări cu influenceri? Tot noi suntem cheia!