5 strategii de marketing digital pentru a-ți crește conversiile

Dă share!

cum cresc conversiile pe site

Marketingul digital se bazează pe o măsurătoare numită rată de conversie. Ai auzit vreodată de ea? Nu e nevoie să intri în panică! O strategie de conversie este oportunitatea ta de a transforma vizitatorii site-ului în clienți fideli. Descoperă în acest articol cele 5 strategii de marketing digital pentru a-ți crește conversiile pe site-ul tău!

Ce sunt ratele de conversie?


În lumea marketingului digital, o rată de conversie este procentul de persoane care îți vizitează site-ul și finalizează acțiunea dorită. Aceste tipuri de acțiuni dorite includ înscrierea la newsletter, achiziționarea unui serviciu sau unui produs de la compania ta.

Conversiile pot avea loc oriunde pe site-ul tău, așa că, pentru a optimiza traficul pe site, asigură-te că optimizezi fiecare bucată din site. De exemplu, pagina de home, paginile de categorii, pagina de tarife și chiar ferestrele pop-up de pe site. Nu pierde nimic din vedere pentru a nu pierde potențialul prețios al site-ului fără ca măcar să îți dai seama!

Acum s-ar putea să te întrebi care este o rată de conversie bună? Ratele bune de conversie, ca majoritatea valorilor de marketing, sunt subiective pentru industria și obiectivele specifice ale companiei tale. De exemplu, rata medie de conversie a unui site de comerț electronic din industria alimentară este de 5,5%, dar sectorul de îngrijire a părului se situează în jurul a 3,5%.

Cea mai bună modalitate de a ști dacă ai o rată decentă de conversie este să te uiți la standardele din industria ta și să-ți analizezi progresul. Ai nevoie de o analiză de marketing pentru site-ul tău? Te ajutăm cu drag!


Cum se calculează rata de conversie?

Acum s-ar putea să te întrebi cum calculezi ratele de conversie. Rata de conversie a oricărui site este calculată prin împărțirea numărului de conversii la numărul total de vizitatori și apoi înmulțirea acestui număr cu 100.

De exemplu, dacă ai 500 de conversii și 20.000 de vizitatori ai site-ului, rata ta de conversie este de 2,5% .

De ce sunt importante ratele de conversie?


Există două tipuri de rate de conversie: mare și scăzută. Ratele de conversie ridicate sunt cele mai dorite, deoarece înseamnă că site-ul și ofertele atrag suficient de mult clienți țintă pentru a-i transforma de la navigarea pasivă la acțiune. O rată de conversie scăzută poate însemna că designul site-ului tău este depășit, că site-ul tău este lent sau linkurile de pe site sunt nefuncționale, ceea ce poate face ca oamenii să aibă mai puțină încredere în site-ul tău și în firma ta în ansamblu.

Nu uita însă că ratele de conversie „bune” sunt subiective. Poate o altă firmă iese pe profit de la 2% în sus, însă dacă tu ești mulțumit de profit cu o rată de 1%, atunci este în regulă.

Ratele de conversie sunt importante pentru strategia ta de marketing, deoarece te ajută să măsori performanța eforturilor de marketing. Ratele de conversie scăzute pot ajuta la dezvăluirea potențialelor probleme în experiența clientului pe site-ul tău și la economisirea banilor companiei, subliniind ceea ce funcționează și ce poate fi îmbunătățit pentru clienți cu puțin mai multă investiție.

5 moduri de a-ți îmbunătăți conversiile


Ratele de conversie sunt importante, deoarece măsoară succesul afacerii tale online. Acum că știi totul despre ratele de conversie și de ce sunt esențiale pentru afacerea ta, iată cele mai bune 5 sfaturi ale noastre pentru îmbunătățirea conversiilor.

1. Utilizează implementarea strategică

Cele patru domenii cele mai probabile să beneficieze de optimizarea ratei de conversie (CRO) sunt pagina de pornire, pagina de prețuri, blogul și paginile de destinație.

Pagina principală: aceasta este prima impresie și prima oportunitate de a atrage atenția vizitatorilor site-ului. Poți utiliza aici un buton de înscriere la newsletter, un chatbot sau o secțiune cu cele mai bine vândute produse ori servicii.

Pagina de prețuri: aceasta oferă vizitatorilor informații despre tarifele practicate de tine dacă oferi servicii. Poți atrage clienți noi oferind cotații de preț într-un formular pop-up sau partajând informații de contact pentru potențiale oferte exclusive. Adăugând un formular de cerere a unei oferte personalizate îți poate îmbunătăți rata de conversie și poți oferi clientului prospect informațiile relevante pe care le dorește. În plus, așa ai mijloace de a comunica cu clienții potențiali care nu depind în totalitate de revenirea lor pe site-ul tău.

Bloguri: acestea pot oferi vizitatorilor cunoștințe de specialitate din industrie și pot transforma cititorii în noi clienți potențiali. Poți utiliza chiar și un îndemn la acțiune (CTA) care să invite cititorul să afle și alte informații din interior prin intermediul înscrierii la newsletter.

Pagini de destinație: aceste pagini au cea mai mare rată de conversie medie. Asigură-te că ai texte și imagini calitative, alături de oferte de nerefuzat.

2. Îmbunătățește navigarea pe site


Unul dintre cele mai frecvente motive pentru ratele de conversie scăzute este dificultatea de navigare pe site. Planurile de marketing axate pe conversie pun accent pe experiența pozitivă a utilizatorului pe site-ul tău. Asigură-te că ferestrele pop-up oferă valoare și că nu distrag atenția de la mesajele site-ului. De asemenea, poți utiliza instrumente de analiză, cum ar fi Hotjar și testarea A/B, pentru a te asigura că site-ul tău este cât mai ușor de folosit.

3. Structura și aspectul designului web

Dacă ignori experiența utilizatorului pe site și nu îi oferi o structură clară și un design plăcut, îi poți pierde pe mulți dintre cumpărătorii online potențiali. Este foarte important să te asiguri că fluxul și designul site-ului tău sunt cât mai fluide posibil.

3. Utilizează o pâlnie de conversie

Pâlnia de conversie, cunoscută și sub numele de pâlnie de vânzări, este un instrument de marketing care te ajută să înțelegi fluxul prin care trece clientul potențial. Baza de jos a pâlniei începe atunci când clienții potențiali ajung pe site-ul tău, iar vârful pâlniei este punctul de conversie.

Cele trei componente ale unei pâlnii de conversie sunt descoperirea site-ului tău, luarea în considerare a ofertelor și conversia.

Descoperirea site-ului: această etapă cuprinde toți oamenii care îți vizitează site-ul și îți descoperă afacerea.

Luarea în considerare a ofertelor: aici vizitatorii se transformă în prospecți și încep să afle mai multe despre brandul și ofertele tale.

Conversie: în cele din urmă, această etapă este cea în care vizitatorul decide dacă se transformă sau nu în client. În acest moment, cunosc afacerea și ofertele tale și acum au șansa de a se implica și de a deveni clienți.

Aceasta este o ilustrare a modului în care poți mapa călătoria prin care dorești să îți duci clienții. Prin stabilirea obiectivelor și a structurii de vânzări tip pâlnie de conversii, te poți asigura că brandul și site-ul tău sunt aliniate pentru optimizarea conversiilor.

4. Promovează-ți afacerea prin Social Media


Rețelele de socializare sunt vitale pentru cei care vor să facă marketing digital. Utilizarea reclamelor pe rețelele sociale poate ajuta la convertirea clienților potențiali cu un buget care este confortabil pentru tine. Când proiectezi reclame pe rețelele sociale, aigură-te că acestea au o relație vizuală și structurală puternică cu brandul tău. Acest sentiment de continuitate crește recunoașterea mărcii. Atunci când utilizatorii văd anunțurile și ajung pe site-ul tău, ei sunt pregătiți să cumpere.

De asemenea, poți folosi influenceri pentru a stimula conversiile pe rețelele sociale. Majoritatea influencerilor știu cum să gestioneze platforma pentru creșterea propriei pagini, așa că de ce să nu-i lași să folosească aceste cunoștințe și pentru tine? Când îți aliniezi afacerea cu influenceri care se potrivesc cu mesajul mărcii tale, creezi un sentiment de încredere în rândul publicului și crești conversiile.

5. Măsoară constant conversiile cu Google Analytics


Google Analytics este un instrument gratuit care poate ajuta companiile să își analizeze site-ul web și să stimuleze conversiile. Cum te ajută concret? Optimizarea cuvintelor cheie, organizarea evenimentelor dorite, a bugetului, a paginilor, a clienților.

Acesta este locul în care cei mai mulți antreprenori care se ocupă singuri de marketingul digital al firmei lor se încurcă. Datele de aici sunt necesare pentru a nu promova orbește afacerea. Dacă nu ești chiar cel mai bun analist și nici nu ai neapărat o gândire tehnică, orientată spre observație și strategie, irosești degeaba bugetul firmei. Acesta este adevăratul motiv pentru care ai nevoie de o agenție de marketing digital precum Ads Leaders – pentru a folosi datele obținute pentru creșterea constantă a conversiilor.

Gata de conversie?


Indiferent dacă ai o companie mare sau una mai mică, marketingul digital este important. Conversiile și rata lor nu trebuie ignorate. Cu ceva analiză și timp petrecut pentru a construi o strategie, te poți asigura că site-ul tău are rate de conversie ridicate și arată grozav!

Echipa noastră de specialiști în marketing digital te poate ajuta să dezvolți un site web care să iasă în evidență față de concurență și să stimuleze vânzările. Contactează-ne astăzi pentru a începe parcursul spre succes!