5 moduri în care poți folosi Social Media pentru a crea o relație bună cu clienții tăi

Dă share!

servicii social media

Clienții care cumpără online produse și servicii nu beneficiază de relația creată față-în-față atunci când vorbesc direct cu oamenii dintr-un magazin sau dintr-o firmă. Interacțiunea cu un site pare robotică, impersonală. De aceea, în acest articol îți prezentăm top 5 moduri în care poți folosi Social Media pentru a crea o relație bună cu clienții tăi.

5 moduri în care poți folosi Social Media pentru a crea o relație bună cu clienții tăi

Companiile trebuie să găsească o modalitate de a se conecta cu clienții lor în spațiile lor virtuale, în lipsa interacțiunii directe.

Iată top 5 moduri prin care poți crea o relație personală, autentică, prin Social Media cu clienții tăi:

1. Personalizează conversațiile arătând latura umană a companiei tale


Oamenii vor să știe că îți pasă. Empatia poate contribui mult în construirea relațiilor cu clienții.

Când răspundezi la comentariile de pe rețelele sociale, asigură-te că încerci să te conectezi cu fiecare persoană. Folosește-le prenumele și personalizează răspunsul. Nu oferi același răspuns standardizat, robotic, oricărui comentariu primit pe Facebook sau pe Instagram.

Vrei să construiești o comunitate pentru clienții tăi, un loc în care se simt conectați, în siguranță și informați. Vrei un loc în care oamenii să se adune pentru a interacționa și a discuta despre marca și industria ta.

Oferă răspunsuri concrete la solicitările lor, în loc de clasicul Contactează-ne serviciul de Relații Clienți.

2. Răspunde întotdeauna rapid clienților


Clienții doresc răspunsuri imediate și adesea apelează mai întâi la Social Media pentru a le găsi. Clienții nu mai sunt dispuși să aștepte acele voci automate „Vă rugăm să așteptați, apelul dvs. este important pentru noi…” care îi lasă în așteptare timp de câteva minute și, în cele din urmă, nu îi ajută cu nimic.

Poți folosi rețelele sociale pentru a construi relații cu clienții, răspunzând rapid la întrebările prin postări sau comentarii pe Facebook și Instagram. Când oamenii sunt supărați sau au o nevoie urgentă, vor un răspuns imediat.

Cat de repede? Un studiu Lithium Technologies a constatat că 53% dintre clienții care pun o întrebare unei companii pe Social Media se așteaptă la un răspuns în 60 de minute, indiferent de momentul în care au postat ei.

Vrei să fii un brand pe care clienții se pot baza atunci când există o problemă. Răspunsul rapid este un beneficiu pentru care și clienții sunt dispuși să plătească extra.

Ce se întâmplă dacă nu răspunzi în timp util? Ei bine, un client supărat poate să-ți părăsească pagina și să nu se mai întoarcă niciodată. Problema sa poate escalada, atrăgând și alți clienți ai tăi de partea sa.

De asemenea, asigură-te că răspunzi atât la comentariile pozitive, cât și la cele negative. Ambele îți oferă oportunități de a construi încredere în ochii celor care te urmăresc.

3. Fă mai ușor pentru clienți să-și împărtășească povestea


Oamenilor le place să vorbească despre ei înșiși. Este o mare parte din ceea ce înseamnă Facebook, fie că se laudă cu copiii săi sau că postează imagini din telefonul lor.

lucru vă permite să accesați viețile personale ale clienților dvs.

Încurajează-ți clienții să-și împărtășească poveștile pe pagina ta, deschizând o cale pentru ca aceștia să atragă mai multă implicare și mai multă acoperire a publicului pentru afacerea ta. De exemplu, îndeamnă-i prin postări să posteze imagini cu ei folosind produsul ori serviciul tău sau orice alt tip de imagini din galeria lor personală.

În plus, acest lucru ar putea crea o oportunitate pentru tine de a partaja conținut generat de utilizatori dacă ceea ce este postează ei se referă la brandul tău, oferind afacerii tale o oportunitate ideală de marketing pe rețelele sociale.

De asemenea, poți să îți lauzi puțin clienții, publicând o postare care îi nominalizează pe cei mai fideli clienți sau pe cei mai implicați clienți de pe paginile tale sociale. Acest lucru le oferă acelor clienți posibilitatea de a se lăuda cu cumpărăturile lor de la tine și cu stilul lor de viață. Așa îți construiești relații bune cu clienții pe termen lung.

4. Arată-ți aprecierea față de clienți prin cadouri și concursuri


Un alt mod în care poți folosi rețelele sociale pentru a construi relații cu clienții este prin a-i recompensa cu cadouri, promoții, cupoane și concursuri.

Giveaway-urile și concursurile sunt oportunități grozave de marketing pe rețelele sociale care pot genera o mulțime de reacții, plasând marca ta în topul listelor de trenduri zilnice și încurajând mai mulți vizitatori să îți caute site-ul.

O modalitate populară de a răspândi povestea mărcii tale pe rețelele de socializare este să le ceri urmăritorilor tăi să-ți partajeze mesajul cu trei prieteni pentru a participa la un concurs.

De asemenea, ratele de implicare mai mari la postări ajută la consolidarea algoritmului tău Facebook. Poți contribui la creșterea ratei de implicare publicând postări care pun întrebări și promovează interacțiunile dintre clienți.

Facebook Live a devenit o modalitate mai populară de a interacționa cu clienții, creând mai multe posibilități decât un simplu video. Multe companii au găzduit concursuri cu premii prin Facebook Live. De asemenea, poți găzdui chat-uri live la ore stabilite, alocând aproximativ o oră pentru a răspunde la orice întrebări sau preocupări pe care clienții le-ar putea avea cu privire la produsele sau serviciile tale. Asta arată că îți pasă și vrei să ajuți.

5. Răspunde la toate recenziile primite online


Recenziile online devin din ce în ce mai vitale pentru companii. Calitatea și cantitatea recenziilor online îți pot crește clasamentul în SEO local și, astfel, pot genera mai mult trafic către site-ul tău. Rezultatul? Creșterea veniturilor, bineînțeles.

Recenziile online oferă, de asemenea, afacerii tale o altă oportunitate de a utiliza rețelele sociale pentru a construi relații cu clienții. Multe companii folosesc servicii de gestionare a reputației online pentru a genera mai multe recenzii online.

Recenziile Facebook au devenit din ce în ce mai importante pentru companii. Recenziile Google de 5 stele pot face minuni pentru marca și veniturile tale.

De asemenea, o afacere care permite recenziile clienților pe rețelele sociale este văzută ca fiind mai transparentă și mai de încredere. Acest lucru se datorează faptului că recenzarea dă putere clienților să-și împărtășească gândurile – pozitive sau negative – despre produsele sau serviciile tale. Au o modalitate de a-și exprima opinia și asta le arată că îți pasă de feedback-ul lor. Ar trebui să răspunzi întotdeauna la recenziile pozitive și negative cât mai prompt posibil.

Un client mulțumit poate fi un ambasador foarte puternic pentru o companie cu o recenzie online pozitivă. Promovează-ți recenziile de calitate pe toate canalele tale de socializare. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți marketingul pe rețelele sociale. Mai mult decât atât, este o modalitate organică, gratuită, de a-ți promova brandul.

Ia în considerare acest lucru: de câte ori ai făcut o achiziție sau ai luat o decizie de cumpărare deoarece un prieten sau un membru al familiei a recomandat produsul sau magazinul online respectiv printr-o recenzie pe o pagină de socializare? Influența clienților tăi printre cunoștințele lor este un aliat puternic pentru afaceri.

Cu toate acestea și cu o gamă completă de alte servicii pentru Social Media vă ajutăm cu drag la Ads Leaders!