5 avantaje și 5 dezavantaje ale marketingului prin SMS

Dă share!

marketing SMS pe telefon

Puțini sunt oamenii care nu au un smartphone astăzi. De aceea, marketingul prin SMS sau chiar prin notificări push are o importanță din ce în ce mai mare în cadrul strategiei tale de marketing și de branding.

Analizăm împreună în acest articol care sunt cele 5 avantaje, dar și cele 5 dezavantaje ale marketingului prin SMS!

Avantajele marketingului prin SMS

Oamenii vor fi din ce în ce mai legați de telefoanele lor. În niciun caz direcția generală nu este spre renunțarea la smartphone-uri, ci la înglobarea lor tot mai mult în viața noastră. De aceea, avantajele marketingului prin SMS sunt evidente:

  • ai acces ușor și instant la publicul tău, rata de deschidere a SMS-urilor publicitare fiind uriașă,
  • oamenii iau decizii impulsive și rapide de cumpărare atunci când le trimiți oferte-fulger prin SMS,
  • publicul află despre ofertele tale fără să deschidă un calculator, să caute pe Google și să fie distrași de concurență,
  • costurilor promovării prin SMS sunt mici,
  • poți face ușor teste pentru a vedea ce tip de reclamă prin SMS funcționează mai bine pe anumite segmente de populație.

Ce înseamnă aceste avantaje pentru tine și pentru afacerea ta? Înseamnă multe conversii în plus și profit crescut!

copywriter pentru mesaje SMS

A venit momentul să vedem care sunt dezavantajele marketingului prin SMS.

Dezavantajele marketingului prin SMS

De fapt, nu există dezavantaje reale pentru marketingul prin SMS. Există, însă, anumite obstacole care pot apărea și la care trebuie să fii atent. Iată care sunt acestea:

  • Nu există loc de greșeală. Un SMS are un număr limitat de caractere și cu siguranță va fi citit integral de cei mai mulți destinatari. Dacă greșești o literă, o formulare sau (Doamne ferește!) faci vreun dezacord, impactul de imagine asupra brandului tău va fi uriaș. Pur și simplu oamenii vor crede că e vorba de un business de amatori și nu vor cumpăra, iar eforturile tale vor fi irosite. De asemenea, oferta de care vorbești în SMS trebuie să fie identică cu cea afișată pe site. Nu încerca să induci în eroare și să anunți oferte false – vei pierde foarte mult.
  • Ai grijă să nu fie taxat destinatarul pentru SMS-ul pe care îl trimiți tu. Rețelele mobile nu fac acest lucru în mod normal, dar este mai bine să verifici de trei ori acest lucru decât să strici imaginea firmei și eventual să te trezești cu reclamații și procese.
  • Oferta ta, oricât de generoasă ar fi, poate fi greu de transmis și explicat în doar câteva cuvinte. Trebuie să alegi cu grijă exprimarea pentru a transmite ce oferi și pentru a convinge rapid clientul să cumpere. Ai putea să apelezi la serviciile unui copywriter profesionist pentru a te ajuta cu formularea unui mesaj scurt, dar de impact.
  • Probleme de securitate și de privacy trebuie analizate foarte bine. Destinatarii ar trebui să aibă o modalitate de a se dezabona de la SMS-urile tale dacă asta își doresc. În orice caz, nu spama cu oferte, pentru a nu-ți pierde credibilitatea ca business.
  • Organizarea unei astfel de campanii necesită cunoștințe de business și tehnice. Dacă echipa ta nu e pregătită pentru acest pas, este posibil să trebuiască să apelezi la specialiști care să organizeze totul până în cele mai mici detalii.
avantaje marketing prin SMS

Ai nevoie de o prezență puternică pe piață? Contactează echipa Ads Leaders!

Indiferent că decizi să adopți strategiile de marketing digital, marketingul offline sau poate chiar campaniile de promovare direct pe telefoanele publicului, cert este că ai nevoie de o prezență puternică pe piață. Acest lucru te va ajuta să ai vânzările visate și profitul dorit.

Noi, echipa Ads Leaders, suntem aici. Suntem exact ce ai nevoie pentru succesul afacerii tale. Contactează-ne oricând!

marketing prin SMS